”U” Cluj e neînvinsă acasă. Takacs a înscris golul etapei

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj s-a impus la limită, scor 3-2 cu ultima clasată Aerostar Bacău și își păstrează invincibilitatea în jocurile disputate pe Cluj Arena. Ceea ce ar fi trebuit să fie un meci ușor, în care alb-negrii să-și rotunjească golaverajul s-a dovedit a fi cel mai greu meci pentru ”U” din actualul campionat. Trupa lui Adi Falub a început tare partida și Gavra a înscris în minutul 5 al patrulea lui gol în tricoul Universității. În minutul 12 putea să fie 2-0, dar Gavra, scăpat singur spre poarta oaspeților a tras de puțin pe lângă.

Foto: Dan Bodea

Luciditatea gazdelor s-a risipit odată cu ratarea atacantului și băcăuanii au simțit că pot mai mult. Au stat bine grupați în defensivă, iar atunci când erorile de poziționare în teren a clujenilor le-a permis au declanșat contraatacuri nu atât rapide, cât periculoase prin rezultatul întâmplărilor. În minutul 21 oaspeții au solicitat penalty, după ce mingea la lovit în mână pe Twumasi, dar centralul întâlnirii a mutat locul infracțiunii la marginea careului. O nouă urcare în atac a băcăuanilor le-a adus acestora golul mult dorit.

Foto: Dan Bodea

Cordoș a greșit primul, Abrudan nu a fost nici el în zi de grație și Buhăcianu a restabilit egalitatea. Cum norocul face parte din joc, Twumasi și-a răscumpărat greșeala din minutul 21 și a marcat pentru 2-1, după o respingere greșită a portarului echipei oaspete. La adăpostul avantajului minim, în repriza a doua universitarii au prestat un joc ce a părut mai degrabă la trecerea timpului, iar acest lucru putea să-i coste. O nouă eroare a alb-negrilor, Takacs (min. 62), i-a permis lui Buhăcianu să ajungă în situație unu la unu cu Dur-Bozoancă.

Băcăuanul a ezitat să tragă, a încercat un dribling pe lângă portarul Universității și faza s-a stins. Dur-Bozoancă și-a ținut echipa în meci cu o intervenție spectaculoasă (min.71), iar Takacs (min. 76) a marcat golul etapei cu o execuție de la 20 de metri, sub bara transversală. Gazdele nu s-au bucurat prea mult de avansul liniștitor de două goluri. În minutul 80 Twumasi a comis un nou henț în careu, iar de data aceasta centralul a arătat punctul cu var. Vraciu a transformat lovitura de pedeapsă și ultimele minute al meciului într-un coșmar pentru ”U”.

Foto: Dan Bodea

S-a terminat 3-2, dar trupa lui Falub a arătat încă o dată carențe care, în viitor, ar putea periclita obiectivul echipei. ”Am luat niște goluri prostești, iar ocaziile pe care le-au avut, le-au obținut din greșelile noastre, nu din ceva creat de ei. Am suferit pe final, dar sunt trei puncte care ne apropie de primul loc. Când joci pentru a câștiga, joci pentru puncte nu pentru spectacol. Promovezi câștigând puncte, nu făcând spectacol. Eu am emoții cu echipele mici, meciuri pe care noi nu le tratăm cu responsabilitate”, a concluzionat la finalul întâlnirii tehnicianul Universității.

Cu victoria obținută în fața celor de la Aerostar Bacău, ”U” Cluj a urcat pe locul 6 al clasamentului (12 p), la trei puncte în urma liderului CS Balotești și la două de ultimul loc care asigură promovarea directă în Liga 1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu