”U” Cluj duce 7 juniori în cantonamentul din Slovenia

Sursa foto: fcuniversitateacluj.ro

„Șepcile roșii” au încheiat prima parte a perioadei de pregătire pentru viitorul sezon de Liga 2 odată cu meciul aniversar ”U”100 – PAOK Salonic. De luni Universitatea se va pregăti în Slovenia în cadrul unui cantonament în care trupa lui Cristian Dulca și Mircea Cojocaru va disputa și trei meciuri test.

Interesant este că din lotul ce va efectua stagiul de pregătire centralizată fac parte nu mai puțin de 7 juniori, iar per total în echipă se regăsesc 11 fotbaliști formați la gruparea universitară, incluzându-i aici și pe Dican sau Pop, chiar dacă aceștia s-au alătura echipei în această vară.

Se conturează noua generație
Portarul Gorcea, fundașii Telcean și Vomir, mijlocașii Văsălie, Dican și Burghele, plus atacantul Alex Pop sunt cei 7 juniori care au fost anunțați de Cristi Dulca și Mircea Cojocaru că vor face deplasarea în Slovenia. În perioada premergătoare cantonamentului, alături de echipa de seniori s-a pregătit și Alex Oltean (și el junior), dar acesta din urmă nu a prins lotul de Slovenia, însă se va pregăti alături de echipa de seniori la revenirea din cantonament. Cea mai mare parte a celor amintiți sunt jucători crescuți de Universitatea, iar lor li se adaugă George Florescu, Dorin Goga și Rareș Takacs, toți trei crescuți și formați la ”U”.

Primul amical este programat la jumătatea săptămânii viitoare, pe 17 iulie, când alb-negrii vor întâlni formația Mezokovesd Zsory, locul 6 în ediția de campionat 2018/2019 în prima ligă din Ungaria. Cel mai tare meci test este în compania vicecampioanei Macedoniei, Vardar Skopje. Partida se va disputa în data de 21 iulie. În sfârșit, cu o zi înainte de revenirea în țară, ”U” va întâlni gruparea Al Faysaly, locul 6 în prima ligă a Arabiei Saudite, în ediția precedentă de campionat.

„Șepcile roșii” se vor întoarce la Cluj pe 25 iulie, cu aproape o săptămână înaintea startului noului sezon al ligii a doua. Campionatul 2019/2020 a eșalonului secund va începe la data de 3 august.

„Jucătorii problemă” sunt liberi să-și caute echipe
Până la această oră nu mai puțin de 10 jucători au părăsit Universitatea, iar Octavian Ursu și Răzvan Greu sunt liberi să-și caute echipe. Lor li se adaugă Andrei Hațiegan care va rămâne jucătorul lui ”U”, dar va fi împrumutat, cel mai probabil la o echipă de Liga 1.

Octavian Ursu a fost împrumutat pentru partea a doua a sezonului trecut la Timișoara, iar la revenire a solicitat conducerii dublarea contractului, în ciuda faptului că echipa nu și-a îndeplinit obiectivul: promovarea în primul eșalon. Oficialii „Șepcilor roșii” au negociat cu jucătorul de 24 de ani și i-au oferit acestuia un nou contract și un salariu mai mare cu 50% față de cel actual, în condițiile în care Ursu era oricum doar al treilea jucător pe postul lui, pe lângă Nicolae Pârvulescu și Firmino.

Fotbalistul a refuzat oferta și a anunțat că își dorește să plece de la echipă. În consecință, antrenorii Cristian Dulca și Mircea Cojocaru au anunțat la rândul lor conducerea clubului că nu vor conta pe serviciile mijlocașului în viitorul sezon.

Și Răzvan Greu este liber să-și caute echipă. Fotbalistul s-a prezentat la antrenamentele echipei cu o întârziere de trei zile, motivându-și gestul prin aceea că nu putea să-și întrerupă vacanța pe litoral. După mai multe discuții cele două părți au decis ca jucătorul de 24 de ani să-și continue activitatea la alt club, în cazul în care își va găsi un angajament. Și Ursu și Greu mai aveau contracte în derulare cu Universitatea până în 2020.

Al treilea jucător care nu intră, deocamdată în planurile de viitor ale conducerii tehnice a „Șepcilor roșii” este Andrei Hațiegan. El va fi împrumutat, dar va rămâne în continuare jucătorul Universității. Ceilalți 10 jucători care nu mai fac parte din lot sunt: Gabriel Giurgiu și Octavian Abrudan care au decis să se retragă, Andrei Cordoș căruia i-a expirat contractul, iar fotbalistul a anunțat că va încerca să-și găsească un alt angajament, dar ia în calcul și varianta retragerii din activitate. De asemenea, Alex Coman, Ionuț Ursu, Sebastian Chitoșcă, Mircea Axente, Kofi Twumasi, Doru Dumitrescu și Tiberiu Căpușă nu mai fac parte din lotul „Șepcilor roșii”.

Încă un fundaș se va alătura echipei în cantonament
Universitatea Cluj a efectuat câteva transferuri interesante în această vară, dacă este să ne referim doar la lotul portughez. Chiar dacă majoritatea numelor noilor jucători ai lui Dulca și Cojocaru nu sunt cunoscute fanilor „Șepcilor roșii”, aceștia au fost achiziționați în urma unor analize riguroase, iar scopul este acela de a aduce un plus de valoare, viteză, siguranță și imaginație în jocul echipei. În cantonamentul din Slovenia mai este așteptat un fundaș central care nu va fi adus să dea probe și despre care antrenorii „Șepcilor roșii” au primit referințe bune.

„Nu prea mai avem timp să luăm jucători în probe așa că trebuie să aducem jucători care să rămână la echipă. Urmează o perioadă destul de grea, cu multă intensitate, în care urmărim atât factorul fizic, cât și omogenizarea. Au venit destul de mulți jucători noi și îmi doresc să facem o pregătire foarte bună. E important ca jucătorii să se cunoască între ei și să se obișnuiască cu metodele de lucru pe care le implementăm”, a punctat Cristi Dulca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu