”U” Cluj / Competiția face diferența

La ”U” există motive de bucurie. Clubul este ca și ieșit din insolvență, iar Bambara a fost convocat la Cupa Africii pe Națiuni, unde va evolua pentru Burkina Faso / Foto: Dan Bodea

Anul ce vine va începe cu stări de spirit total opuse în rândul componenților celor două echipe de fotbal din Cluj-Napoca, ”U”, respectiv CFR. În ciuda perioadei dificile pe care o traversează gruparea universitară, clubul este încă în insolvență, perspectivele sunt îmbucurătoare pentru oficialii ”Șepcilor roșii”.

Fundașul de bandă Narcisse Bambara a fost convocat la echipa națională a statului Burkina Faso pentru Cupa Africii pe Națiuni. Competiția se va derula în intervalul 17 ianuarie – 8 februarie, iar reprezentativa Burkina Faso va înfrunta echipele statelor Gabon, Congo și Guineea Ecuatorială.

Tot la categoria ”plus-uri” consemnăm transferurile lui Justin Mengolo și Danzell Gravenberch, fostbaliști care sub conducerea lui George Ogăraru au explodat în tricoul Universității, având în acest moment mai multe oferte din campionatul intern, dar și din partea unor echipe de tradiție din Europa.

La gruparea rivală, CFR Cluj, singura veste bună este ”eventuala” convocare a fundașului Ionuț Larie la lotul național divizionar, o echipă formată din jucători care evoluează în Liga I, care va participa la un turneu de pregătire în luna februarie.

Încă de la numirea sa în funcțiea de selecţioner al României, Anghel Iordănescu a solicitat readucerea la viață a acestei ”selecționate divizionare”, dispărută din România de mai mulţi ani. Totuși, selecționarea CFR-istului Larie pare puțin probabilă, în ciuda evoluțiilor bune în vișiniu.

Unul dintre secunzii lui Iordănescu, Viorel Moldovan, anunțând că jucătorii foarte tineri sunt cei care vor avea prioritate pentru stagiul de pregătire amintit. Tot Moldovan a mai spus însă, că orice fotbalist valoros care evoluează în campionatul intern va primi o șansă din partea selecționerului Anghel Iordănescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu