“U” Cluj / Amber Jones ajunge la Cluj

Conducătorul de joc Amber Jones are 22 de ani, va juca la Universitatea până la vară şi va fi prezentată oficial vineri

Americanca Amber Jones este primul transfer oficializat de echipa feminină de baschet Universitatea Cluj. Jucătoarea în vârstă de 22 de ani evoluază pe postul de fundaş, are 1, 70 m şi este considerată de tehnicianul “studentelor”, Florin Covaciu, una dintre cele mai importante achiziţii.

Prima experienţă europeană
Amber Jones a evoluat la University of Alabama Birmingham şi este la prima experienţă în Europa. În sezonul precedent a avut medii de 12, 9 puncte per meci, 4, 6 recuperări şi 2, 6 pase decisive. Americanca va sosi la Cluj, marţi seară şi va fi prezentată oficial, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Am renunţat la canadianca Monica Kosior şi ne-am întărit cu două jocătoare de care aveam mare nevoie. Prima achiziţie a fost de fapt Florina Paşcalău care a venit la echipă încă din decembrie şi nu mai are nevoie de nici o prezentare şi cu Amber Jones, care a venit pe postul de fundaş, acolo unde eram deficitari. Sunt convins că atât Paşcalău cât şi Jones vor aduce un plus de valoare echipei noastre”, a declarat Florin Covaciu.

Cealaltă jucătoare menţionată de antrenorul Florin Covaciu, Florina Paşcalău a sosit la Universitatea în luna decembrie. Ea este un produs al CS Universitatea Cluj pentru care a evoluat încă din vremea junioratului, în paralul cu CSS Viitorul Cluj.

Este prima româncă ajunsă în WNBA, la  Seattle Storm, în 2008 şi a mai evoluat în timp la cea mai puternică formaţie din Italia, Cras Taranto. Florina Paşcalău este titular incontestabil în echipa naţională feminină de baschet a României, alături de care a participa, în 2001 şi 2007 la turneele finale ale Campionatului European.

Distribuie:

Postaţi un comentariu