”U” Cluj a terminat en fanfare cantonamentul din Slovenia. A debutat și Artur Crăciun, iar Goga a fost golgheter în amicale

Foto: Dan Bodea

Ultima partidă de verificare disputată de Universitatea Cluj în cantonamentul din Slovenia s-a terminat cu victoria „Șepcilor roșii”, scor 2-0 cu Al Wehda, ocupanta locului 7 în ediția trecută din prima ligă saudită. Dorin Goga a deschis scorul în minutul 35 și a ajuns la cota 4, fiind de altfel, golgheterul alb-negrilor în cele trei meciuri test disputate în Slovenia.

Prima repriza a fost echilibrată cu un plus de viteză și imaginație pentru trupa lui Dulca și Cojocaru. Alex Pop a irosit o bună ocazie, apoi l-a servit excelent pe Goga la faza primului gol. Pe finalul reprizei, acelaşi Pop a irosit o bună oportunitate (40), dar asaltul la buturile saudiţilor a venit în partea secundă, când nou-intratul Pîrvulescu (46), urmat de Gavra (48), au trecut, fiecare, pe lângă desprindere.

De cealaltă parte, Al Wehda a pus probleme serioase numai în minutul 51, când José Costa a respins cu piciorul un şut-centrare. ”U” a continuat să preseze, astfel că al doilea gol a venit firesc, la capătul unui contraatac finalizat de Rafa (75). Ultima ocazie a meciului i-a aparținut lui Florescu, dar mingea trimisă cu capul a izbit bara porții adverse. Trebuie menționat și debutul internaționalului de tineret din Republica Moldova, Artur Crăciun, acesta fiind titular în disputa cu Al Wehda, făcând cuplu în centrul defensivei cu Inacio.

“U”: Dur-Bozoancă – Telcean, Inacio, Crăciun, Taub – Ceitil – Mendes, Firmino, Pop – Goga, Gavra.
Au mai jucat: José Costa, Berci, Takacs, Kay, Vomir, Pîrvulescu, Florescu, Dican, Rafa, Burghele.

Rezultate obținute de ”U” în Slovenia
2-1 cu Mezőkövesd-Zsóry (Ungaria, locul 6 în ediția trecută de campionat)
5-2 cu NK Krka (Slovenia, Liga a doua)
2-0 cu Al Wehda (arabia Saudită, locul 7 în prima ligă).

Universitatea se întoarce la Cluj în cursul zilei de joi, iar duminică va disputa un meci test în compania formației din liga a treia, Comuna recea. Primul meci din noul sezon este programat la sfârșitul săptămânii viitoare, când „Șepcile roșii” se vor deplasa la Reșița pentru întâlnirea cu echipa locală CSM.

Distribuie:

Postaţi un comentariu