”U” Cluj a revenit pe podiumul Ligii Naționale

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj a încheiat cu o înfrângere cel mai bun sezon din ultimii 14 ani. ”Studentele” au pierdut cu scorul de 76-85 în fața campioanelor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, obținând medaliile de argint ale întrecerii interne. După înfrângerea din meciul trei al finale Ligii Naționale, disputat miercuri, fetele lui Dragan Petricevic erau obligate să câștige, joi, pentru a duce finala în meciul decisiv, al cincilea. Susținute din tribune de peste 2.000 de fani universitarele au început bine meciul și și-au adjudecat primul sfert cu scorul de 23-20, dar l-au cedat pe cel de al doilea (14-22), intrând astfel, la cabine la 5 puncte în urma echipei vizitatoare.

Fără un conducător de joc clasic și de foarte multe ori fără pivot, din cauza numeroaselor absențe din lot, Dragan Petricevic a improvizat și de foarte multe ori i-a reușit. Sfertul al treilea a fost adjudecat de ”U” cu scorul de 22-9 și Sepsi era îngenuncheată. Conștient că trebuie să rupă ritmul meciului antrenorul Zoran Mikes s-a dat în spectacol după un fault evident asupra lui Nicole Dixon. Tehnicianul lui Sepsi a incitat suporterii, s-a certat cu arbitrii și a făcut acele gesturi largi specifice doar antrenorilor de fotbal, încercând să-și convingă echipa să iasă de pe teren.

Cum americancele din lotul campioanelor nu au înțeles demersul antrenorului lor, au privit nedumerite din teren criza de nervi a lui Mikes. Acesta s-a întors pe banca tehnică după minute bune de gesticulări și injurii, dar a fost de această dată eliminat de arbitrii. Era 70-64 pentru Universitatea Cluj. ”Tactica” lui Mikes a funcționat perfect și jucătoarele lui Dragan Petricevic și-au pierdut concentrarea. A urmat o serie de 14 puncte marcate de Sepsi, fără ca ”U” să poată reacționa și practic s-a scris soarta finalei.

Reacția publicului a fost încă o dată promptă, imediat după ce s-a auzit ultima sirenă din sezonul 2016/2017. Întreaga sală le-a aplaudat în picioare pe sportivele care au readus Clujul pe podiumul Ligii Naționale de Baschet Feminin. ”E prea devreme pentru concluzii, dar atât pot să spun că echipa noastră a dat dovadă de caracter. Oamenii din orașul Cluj au demonstrat că merită o echipă campioană și vom face tot ce este posibil să o creăm. 35 de minute, cât s-a jucat baschet noi am avut 2-2 la scorul general. Ce s-a întâmplat după aceea pe mine nu mă mai interesează. Fetele mele sunt campioane”, a declarat Dragan Petricevic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu