”U” Cluj a promovat! Tradiția n-a murit! Istoria merge mai departe!

Universitatea Cluj a învins cu scorul de 7-0 pe Gaz Metan 2 Mediaș și trupa lui Adrian Falub și-a asigurat promovarea matematică în Liga 2. Câteva mii de oameni au asistat la meciul care șterge (simbolic) cu buretele, perioada în care alb-negrii au pornit de la zero, din eșalonul patru al fotbalului românesc, doar pentru a renaște din propria-i cenușă. Înfruntarea nu a avut istoric.

Foto: Dan Bodea

”U” a deschis scorul încă din minutul 8, prin Ene, și nu a lăsat armele jos până nu și-a asigurat un avantaj confortabil de patru goluri, până la pauză. Hațiegan, Ene și din Nou Hațiegan au punctat până la ultimul fluier al primei reprize (scor 4-0 pentru ”U”). În ciuda avertismentelor meteo )care prevesteau o furtună la ora meciului), condiții defavorabile au fost doar pentru vizitatorii din Mediaș. Fotbaliștii lui Falub nu au mai tras la poartă, dar au exersat culoarele pentru viitoarele acțiuni de Liga 2.

Foto: Dan Bodea

Abia în minutul 62 Manu a reușit să înscrie al cincilea gol, la capătul unei scheme perfect executate, la o lovitură liberă indirectă din dreptul punctului cu var. Lemnaru (min. 86) și Ursu (min. 88) au semnat ultimele reușite ale unei promovări sărbătorite cu decență de fani și fotbaliști, deopotrivă, pe teren. ”U” Cluj revine astfel, în eșalonul secund al României, la doi ani distanță după ce fostul finanțator a băgat clubul în faliment.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu