”U” Cluj a pierdut cu Dinamo și e pe loc retrogradabil în Super-Liga de rugby

Foto: Dan Bodea

Tradiționalul duel din Super-Liga Națională de rugby dintre Universitatea Cluj și Dinamo București s-a disputat, sâmbătă, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” și s-a terminat cu victoria roș-albilor, scor 24-13. Înfruntarea a avut o miză uriașă, ambele oponente căutând succesul pentru a evita clasarea pe loc retrogradabil la finalul sezonului regulat.

Prima repriză a fost echilibrată cu un plus pentru trupa lui Horia Hîmpea și Cristian Săuan. Clujenii au înscris un eseu, transformat și au mai pus șase puncte pe tabelă prin două lovituri de pedeapsă. În replică, Dinamo a culcat și ea odată balonul în terenul de țintă și au mai punctat printr-o lovitură de pedeapsă. Astfel, „Studenții” au intrat la cabine în avantaj, scor 13-8. În actul secund rolurile s-au inversat.

Foto: Dan Bodea

Alb-negrii au greșit mai mult, dinamoviștii au știut să profite de oportunitățile ivite și au înscris două eseuri, singurele ale reprizei a doua. În plus oaspeții au mai punctat prin două lovituri de pedeapsă și au obținut o victorie extrem de importantă. Cu doar 7 puncte acumulate, echipa clujeană ocupă doar poziția a 7-a a clasamentului, penultima, iar etapa viitoare va primi vizita formației SC Gloria Buzău. Meciul se va disputa, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11:00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu