„U” Cluj a obținut prima victorie stagională în fața unei echipe din Banat, 4-0 cu ACS Poli

Foto: Dan Bodea

Etapa a 14-a a Ligii 2 a debutat cu întâlnirea dintre Universitatea Cluj și ACS Poli Timișoara, încheiată cu victoria alb-negrilor, scor 4-0. După o săptămână de frământări și căutări ”Șepcile roșii” au abordat înfruntarea cu Mircea Cojocaru pe banca tehnică, cu George Florescu căpitan și cu același Cristian Gavra în rol de finalizator. Schimbarea la nivelul băncii nu a revoluționat stilul de joc al gazdelor, dar a coincis cu o victorie categorică, prima în actualul campionat în fața unei echipe din Banat.

Foto: Dan Bodea

După 0-1 cu ASU și 1-1 cu Ripensia, „U” Cluj s-a descătușat în fața echipei Primăriei. Gavra a deschis scorul în minutul 24 pe fondul unei dominări totale a alb-negrilor și după alte patru oportunități anterioare la poarta lui Contra. Cel mai bun om de pe teren, Dorin Goga, și Iuliu Hațiegan ar fi putut dubla avantajul gazdelor înainte de pauză, dar la cabine s-a intrat la scorul de 1-0. La trei minute de la reluartea partidei portarul oaspeților a degajat greșit un balon care a ajuns la picioarele lui Doru Dumitrescu și mijlocașul împrumutat de Gică Hagi la „U” a împrumutat o execuție a mentorului său.

Foto: Dan Bodea

A lobat perfect mingea de la peste 30 de metri și a dus scorul la 2-0. Tot cu o minge săltată a înscris și Gavra, al doilea său gol din meciul cu ACS (min. 70). Scorul final a fost stabilit de Dorin Goga în minutul 87. Cu cele trei puncte obținute în înfruntarea cu ACS, „U” Cluj a urcat pe locul patru al clasamentului ligii a doua, cu 27 de puncte, la trei lungimi în urma liderului Sportul Snagov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu