”U” Cluj a mai primit o lovitură

Ionel Ganea are de recuperat o datorie de 100.000 de euro de la Universitatea Cluj, iar Comisia de Disciplină a FRF a penalizat clubul clujean care riscă să nu mai fie programat la meciurile oficiale / Foto: Dan Bodea

Clubul de fotbal Universitatea Cluj a fost sancționat, luni, 29 februarie, de Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) cu suma de 80.000 de lei şi obilgativitatea de a-şi achita datoriile către doi foşti angajaţi. Penalitatea vine ca urmare a sesizărilor depuse de Ioan Viorel Ganea și Emilian Dolha, fostul antrenor, respectiv fostul portar al lui ”U”, referitoare la neplata obligațiilor financiare de către clubul clujean către aceștia.

Mai mult, Universitatea Cluj riscă să nu fie programată la următoarele jocuri oficiale în cazul în care nu va stinge litigiile cu cei doi foști angajați. ”Admite sesizarea reclamantului Ganea Ioan Viorel. În temeiul art. 38 alin. 1 teza 13 alin. 3 ROAF și art. 86 alin. 6.2 din RD al FRF coroborat cu art. 86 alin. 63 și 79.12 din RD, SC FC Universitatea Cluj se sancționează cu penalitate sportivă de 40.000 lei.

În temeiul art. 79.12 din RD al FRF în cazul în care nu achită penalitatea sportivă în termenul de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, Clubului Universitatea Cluj i se aplică sancțiunea cu neprogramarea la jocurile oficiale până la executarea la obligațiilor referitoare la debitele neachitate și penalitatea sportivă aplicată Cu recurs în 2 zile de la comunicare”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

Acelaşi verdic a fost dat şi în cazul sesizării fostului portar Emilian Dolha. Vestea pică cum nu se poate mai prost pentru clubul universitar clujean care aşteaptă o altă decizie care poate schimba cursul istoriei clubului, cea a Tribunalului de la Botoşani, a căror judecători vor decide la data de 10 martie intrarea în faliment, sau nu, a Universităţii.

Reamintim că la sfârşitul anului trecut, fostul antrenor Ionel Ganea, declara pentru Transilvania Reporter că nu va face nicio concesie în ceea ce priveşte achitarea datoriei clubului clujean către acesta, suma ridicându-se la aproximativ 100.000 de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu