”U” Cluj a ieșit cu capul sus din Cupa României. Alb-negrii au avut momente în care au dominat-o pe FCSB și un singur gol a făcut diferența (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Cea mai atractivă întâlnire din faza optimilor de finală ale Cupei României, Universitatea Cluj – FCSB s-a disputat marți seara, pe Cluj Arena și s-a terminat cu victoria vicecampioanei, scor 1-0. Ioan Hora a marcat singurul gol al meciului, în minutul 12, din lovitură liberă.

Aproximativ 10.000 de oameni au dat viață arenei, iar pe suprafața de joc alb-negrii au arătat că locul pe care îl ocupă în clasamentul ligii a doua este unul mincinos. Prima apariție periculoasă în careul roș-albaștrilor s-a consemnat încă din minutul 3, după o gafă a portarului Vlad. Mingea a fost recuperată de Gavra care a trimis mai departe pentru Alex Pop, însă acesta din urmă a fost deposedat de Nedelcu, deși avea toată poarta goală în față.

În minutul 12, centralul a acordat mult prea ușor o lovitură liberă după un duel între Crăciun și Tsoumou, iar execuția lui Hora a fost imparabilă: șut direct în vinclul porții lui Dur Bozoancă. Reacția universitarilor a venit repede. În minutul 17, Florescu a avut o execuție spectaculoasă, dar și intervenția lui Vlad a fost pe măsură.

În continuarea aceleași faze, după executarea loviturii de la colțul terenului, Gavra a trimis periculos cu capul, iar portarul roș-albaștrilor a avut o nouă intervenție bună și a respins până la Inacio, care din 3 metri a șutat mult pe deasupra porții. Planic, Nedelcu și Hora au fost în prim-plan, în minutele 23, 26 și 29, dar golul putea să cadă la cealaltă poartă.

În minutul 34 Gavra a văzut că Vlad este ieșit din poartă și a trimis un lob pe care goal-keeperul FCSB-ului a reușit să-l respingă, însă este recuperat de clujeni care retrimit în careu pentru Goga, însă reluarea atacantului trece peste. În minutul 40 și Takacs l-a pus la încercare pe Vlad cu un șut din afara careului, respins încă o dată de portarul oaspeților.

Repriza a doua a început la fel de bine pentru Universitatea care a reușit să preia controlul jocului, ba chiar să o domine pe vicecampioana FCSB, care a ajuns să se apere cu întreaga echipă la 30 de metri de propria poartă. Ambele echipe au continuat să aștepte greșeala adversarului, iar în minutul 87 Florin Tănase a scos un pentalty pe care tot el, ulterior, l-a ratat.

Ultima impresie contează, iar aceasta a aparținut tot universitarilor. În minutul 90, Kay a reluat pe spate, însă Vlad a avut din nou o intervenție excelentă salvându-și echipa, după ce a scos mingea din vinclul propriei porți. S-a terminat 1-0 pentru FCSB, iar miercuri, de la ora 17:00, cealaltă echipă clujeană calificată în optimi, Sănătatea, va da piept cu Petrolul Ploiești.

Distribuie:

Postaţi un comentariu