”U” Cluj a făcut un pas înainte în Cupa României

Foto: Dan Bodea

Handbalistele de la Universitatea Cluj au obținut primul succes din 2019, scor 31-25, în meciul disputat în deplasare, în 16-imile Cupei României cu Știința București. Dacă trupa lui Alin Bondar a disputat deja câteva partide oficiale, „studentele” din București mai au de așteptat două săptămâni până să se reia întrecerea în eșalonul doi a handbalului românesc.

Profitând de experiența superioară a unor jucătoare, Universitatea Cluj a început perfect partida jucată la Chiajna, a marcat de trei ori la rând și a băgat spaima în adversare încă din debutul întâlnirii. Până la pauză trupa clujeană marcase deja 20 de goluri, față de numai 10 ale gazdelor. La cabine însă, bucureștencele au realizat că adversara din Cupa României este o formație care are șanse mari să retrogradeze la finalul actualului sezon.

Gazdele au lăsat respectul la cabine și au intrat decise în meci. Până să realizele clujencele că s-a reluat jocul, gazdele marcaseră deja de patru ori, fără să primească vreun gol. Mult mai dezinvolte în actul secund jucătoarele de la Știința București au controlat jocul și și-au adjudecat repriza cu 15-11, dar nu au putut recupera diferența de 10 goluri cu care s-a încheiat primul mitan. Alături de Universitatea Cluj, în optimile de finală ale Cupei s-au mai calificat Gloria Bistrița și HC Zalău.

În celelalte partide se întâlnesc:
Corona Brașov – CSM București
CSU Târgoviște – HC Dinamo București
CSU Oradea – HC Dunărea Brăila
CSU Timișoara – LPS Târgu Jiu
Rapid București – CSU Reșița
HCF Piatra Neamț – SCM Râmnicu Vâlcea
AHCM Unirea Slobozia – CSU Neptun Constanța
CSA Steaua București – ACS Școala 181 SSP București
CSM Târgu Mureș – HC Activ Plopeni
ACS Crișul Chișineu Criș – FC Argeș
CSM Galați – Minaur Baia Mare
Măgura Cisnădie – SCM Craiova
CSM Slatina – SCM Gloria Buzău.

Partidele din 16-imile Cupei României sunt programate sâmbătă, duminică și luni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu