”U”, ca în vremurile bune: victorie cu Steaua București în fața a peste 5000 de fani

Kyndall Dykes a avut o seară excelentă: 19 de puncte și 5 recuperări (Foto: Dan Bodea)

Pentru prima dată de la mutarea în Sala Polivalentă, tribunele au fost arhipline la un meci a lui ”U” BT Cluj-Napoca. Cei peste 5000 de fani au avut și ce vedea: favoriții lor au învins cu scorul de 83-71 pe Steaua CSM Eximbank, la capătul unui meci în care ofensiva a funcționat la putere maximă, clujenii marcând peste 60% din totalul aruncărilor încercate.

Steliștii au început în forță, și după un parțial de 8-2 păreau că vor controla partida, în ciuda numeroaselor absențe din lot și a unui program de meciuri foarte aglomerat avut până astăzi. Clujenii însă și-au revenit mulțumită în special preciziei pe care Kyndall Dykes a arătat-o pe faza ofensivă, fapt ce le-a permis gazdelor să intre la pauză în avantaj, scor 43-38. După pauză, clujenii au continuat să fie eficienți pe faza de atac, cu procentaje bune la aruncările de la distanță și un joc în forță prestat de Roland Torok și Ivan Zigeranovic sub panoul advers, acolo unde clujenii au avut un procentaj al aruncărilor de 72%. În sfertul 3, echipa clujeană a condus chiar și la 13 puncte (59-46), însă pe final de meci, când diferența a scăzut la 5 puncte, a fost nevoie de o aruncare de 3 puncte a lui Torok, care a dat încredere gazdelor și a asigurat finalul de meci.

Clujenii au reușit să facă și spectacol pentru cei peste 5000 de spectatori care au asistat la meci (Foto: Dan Bodea)

Clujenii au reușit să facă și spectacol pentru cei peste 5000 de spectatori care au asistat la meci (Foto: Dan Bodea)

Clujenii au avut cinci jucători care au marcat mai mult de 10 puncte, iar cel mai bun om din echipa lui Marcel Țenter a fost Roland Torok, baschetbalistul remarcându-se cu 17 puncte, 4 recuperări și un procentaj de 78% la aruncările din acțiune (2/2 de la linia de trei puncte).

„A fost un meci foarte greu dar mă bucur că am căștigat. Am arătat un baschet bun, de calitate și chiar spectaculos. Nu comentez arbitraju. Noi ne vedem de treabă. Colegii m-au gasit bine în teren și cred că a fost un meci bun pentru echipă. Mergem la București să căștigăm, dar trebuie să fim atenți. Au schimbat mulți jucători, dar cei rămași sunt valoroși. Mă bucur că au fost mulți oameni și sper ca de acum sala să fie arhiplină”, a declarat Roland Torok la finalul meciului.

„Sună bine sunetul clujenilor. M-am simțit acasă. Am simțit spiritul Clujului și am simțit că avem o echipă care joacă baschet bun. Steaua a avut un program infernal, dar au făcut față cu brio și îi felicit. Sperăm să jucăm bine și miercuri [ n.r. miercuri, cu Steaua București, în deplasare]. Am încredere că vom recupera toți jucătorii. Avem timp până miercuri și trebuie să jucăm la aceași intensitate. Cred că ei vor fi mai proaspeți și nu trebuie să cântărească jocul acesta pentru noi. În mare parte ne-am făcut planul de joc, dar miercuri va fi greu. Sper să executăm, să avem concentrare și să obținem o victorie. Echipa, indiferent de componență, chiar și fără Hargrove, are scopul de a juca bine pentru a câștiga trofee”, a declarat antrenorul clujenilor, Marcel Țenter.

Cu această victorie, clujenii au un record de 10 victorii și 5 înfrângeri. Pentru U BT, următorul meci va fi tot în compania formației Steaua București, miercuri, 20 ianuarie, în Capitală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu