U-BT, victorie în FIBA Europe Cup

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a obținut prima victorie în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, scor 79-69, în fața francezilor de la Pau Orthez. Alb-negri au abordat excelent din punct de vedere tactic înfruntarea cu Pau și au marcat repede, reușind să-și surprindă adversarul. După câteva minute în care au reușit să înscrie un singur coș, oaspeții au reintrat în meci și la sfârșitul primului parțial scorul era egal (18-18). Tot francezii au fost mai inspirați și în sfertul al doilea, mai ales în ultimele secvențe ale acestuia, când au și reușit să se desprindă (32-39).

La pauza mare Pau conducea destul de confortabil, însă, evoluția celor de la U-BT avea să se schimbe radical la revenirea pe parchetul Sălii Sporturilor ”Horia Demian”. Clujenii au pornit excelent în sfertul trei și nu s-au mai lăsat dominați psihologic, astfel că, după alte 10 minute de joc au reușit să întoarcă scorul pe tabelă (53-51). În ultimul parțial ardelenii s-au dezlănțuit și nu au mai putut fi contracarați.

Ultimul parțial s-a terminat cu scorul de 26-18 și U-BT obține un succes extrem de important în fața uneia dintre cele mai galonate grupări ale Franței. ”Sunt mulțumit de rezultatul acestul joc, de faptul că am ținut pe Pau Orthez la 69 de puncte, îi felicit pe băieți pentru apărarea din repriza secundă. Ne-am dorit foarte mult victoria și am avut mentalitatea, intensitatea și concentrarea necesare pentru a o obține. Mă bucur până mâine, căci urmează un meci foarte greu pentru noi în campionat, un meci mai important, cel cu Mureșul de pe teren propriu.

Pentru noi campionatul este obiectivul prioritar, nu trebuie să ne relaxăm deloc, trebuie să ne odihnim și de mâine să pregătim meciul cu Târgu Mureș. Revenind la această grupă, le-am spus băieților că trebuie să câștigăm aceste meciuri de acasă pentru a avea șanse de calificare mai departe”, a declarat Mihai Silvășan. Aleksandar Rasic a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 21 puncte. Ousmane Barro a contribuit și el la victoria ardelenilor cu 17 puncte.

U-BT ocupă primul loc în Grupa O, cu 3 puncte, o victorie și un eșec. Pau Orthez este pe 2, cu același punctaj, dar cu dezavantajul înfrângerii de la Cluj. Pe locurile 3, respectiv 4 se află Alba Fehervar și BK Pardubice. Următorul joc al U-BT Cluj în Europe Cup se va disputa pe 4 ianuarie 2017, acasă, cu cehii de la BK Pardubice. 

Postaţi un comentariu