U-BT termină sezonul regulat cu victorie

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT și-au făcut un obicei din a trăi ultimele meciuri la limita infarctului. După ce au trebuit să recupereze un deficit de -23 de puncte în disputa de la Galați, vineri, în fața celor de la BC Timișoara băieții lui Mihai Silvășan au repetat scenariul, doar că de această dată au avut de recuperat ”doar” -17 puncte. Oaspeții au fost mai inspirați în primele două sferturi, pe care le-au și câștigat cu 25-19, respectiv 25-21. Astfel, la pauza mare tabela de marcaj arăta scorul de 40-50 și prevestea o nouă repriză a doua de mare intensitate.

Foto: Dan Bodea

În sfertul al treilea clujenii aproape că au recuperat ecartul de -10 puncte, după ce și-au adjudecat parțialul cu 30-22. În primele secunde ale ultimului sfert Kromah a înscris un coș de 3 puncte și U-BT a trecut pentru prima oară în avantaj în fața bănățenilor. Niciuna dintre echipe nu a mai reușit să se desprindă, antrenorul oaspeților a fost eliminat pentru proteste, iar U-BT încheie sezonul regulat cu o victorie pentru care au muncit extrem de mult. ”A fost un meci foarte dificil, mai ales din punct de vedere defensiv.

Foto: Dan Bodea

Ofensiv a fost bine, am avut 93 de puncte marcate, însă această echipă se poate apăra mult mai bine de atât. Dacă vrem să avem un parcurs cât mai bun și să câștigăm campionatul, jocul trebuie să fie mult mai bun, cel puțin din punct de vedere defensiv. Cu siguranță, începutul nostru nu a fost unul bun, am luat până la pauză 50 de puncte, ceea ce e enorm! La fiecare atac, ei reușeau să înscrie, am discutat cu băieții la pauză despre asta și, deși nici în repriza a doua nu a fost perfect, a fost mai bine”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Lasannah Kromah a reușit 19 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, fiind cel mai important jucător al campioanei în meciul cu BC Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu