U-BT și-a antamat calificarea în semifinale

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a câștigat și cel de al doilea meci din seria de cinci programate în sferturile de finală ale Ligii Naționale. Clujenii s-au impus pentru a doua oară în fața celor de la Phoenix Galați cu scorul de 78-64 și mai au nevoie de un singur succes pentru a se califica în semifinale. Accederea campionilor în penultimul act al întrecerii interne nu poate fi pusă la îndoială.

Numai dacă privim scorul primului sfert din cel de al doilea meci de la Cluj (22-7!) este suficient pentru a observa diferența uriașă de valoare dintre cele două combatante. Sfertul doi a fost cel mai spectaculos. Oaspeții au revenit ăn joc mai ales datorită relaxării gazdelor (22-29). Deși încă nu avea calificarea asigurată echipierii lui Mihai Silvășan nu au forțat mai mult nici în sfertul al treilea și oaspeții s-au apropiat și mai mult pe tabela de scor (61-54).

În cele din urmă s-a meciul s-a terminat cu victoria logică și așteptată de fanii U-BT. ”Un meci pe care, până la urmă, am reușit să îl câștigăm, unul mai prost din punctul meu de vedere decât prima partidă. Deși am început foarte bine jocul, cu primii cinci jucând un baschet de calitate, ne-am distanțat cred că la 15-20 de puncte, nu am lăsat recuperări ofensive, nu am făcut turn-over-uri, am jucat un baschet bun. În prima jumătate a sfertului al doilea am început să ne relaxăm și asta ne-a costat.

Per total, ne-am creat foarte multe posibilități de a înscrie, însă nu am avut procentaje deloc bune. Aruncătorii noștri importanți au avut o zi mai proastă, însă am câștigat și asta este cel mai important. Mergem la Galați să încercăm să câștigăm primul meci”, a spus Mihai Silvășan pentru u-bt.ro. Giordan Watson a fost principalul marcator al clujenilor cu 18 puncte. Următoarea partidă între PhoenixGalați și U-BT este programată, marți, 8 mai.

Distribuie:

Postaţi un comentariu