U-BT s-a impus fără să strălucească

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a obținut, duminică, a șasea victorie stagională, scor 80-71, cu SCM Craiova, într-un meci din cadrul etapei a VIII-a a Ligii Naționale. Fără să se mai ridice la nivelul spectacular cu care și-a obișnuit fanii, trupa lui Mihai Silvășan a obținut un nou succes important în lupta pentru un loc în play-off-ul campionatului și implicit în bătălia pentru titlul de campioană.

Clujenii au fost ținuți ”în șah” de olteni care au reușit să termine primul sfert la doar două puncte în urma ardelenilor (19-17), dar au avut puterea să reintre în joc în cel de al doilea parțial, cel mai sărac în puncte și spectacol, pe care craiovenii au reușit să și-l adjudece cu 17-15. În pauza mare Silvășan a găsit cuvintele potrivite pentru a-și mobiliza jucătorii suficient cât să se impună cu 28-16 în sfertul trei, la capătul unei evoluții dezinvolte, cu foarte multe reușite pe faza ofensivă și cu un joc exact în defensivă.

De altfel, acest parțial avea să facă diferența între cele două combatante. SCM Craiova a avut din nou o răbufnire în actul final pe care l-a câștigat cu 21-18. A fost însă, prea puțin pentru a întoarce un rezultat ce le era dinainte defavorabil, dată fiind diferența de valoare dintre loturile celor două echipe. ”Este foarte important că reușim să legăm victorii chiar și în serile în care jocul nostru nu este cel mai spectaculos, este ceea ce ne-am dorit.

Astăzi, de pildă, am avut o seară destul de proastă în ofensivă, însă eu le spun demult și o să le spun în continuare băieților că în acest gen de seri, în care nu ne merge atacul, trebuie să găsim resurse în apărare, printr-o determinare mai mare să câștigăm. În această seară am reușit și nu pot decât să mă bucur. Vom vedea ce a mers rău, vom analiza meciul și vom merge mai departe.

Miercuri ne așteaptă finala pentru locul 1 în grupa FIBA Europe Cup, un meci foarte important și foarte greu pentru noi”, a declarat pentru site-ul oficial antrenorul Mihai Silvășan. Cei mai importanți jucători ai U-BT au fost și de această dată Kyndall Dykes cu 17 puncte marcate, 7 recuperări și două asisturi, Filip Adamovic cu 15 puncte, 3 recuperări și 5 pase decdisive și Aleksandar Rasic cu 13 puncte. Pentru U-BT urmează un alt test foarte dificil, miercuri, pe teren propriu, cu Gaziantep Basketbol. Meciul este decisiv pentru ocuparea primului loc în Grupa G a FIBA Europe Cup și se va desfășura în Sala Sporturilor ”Horia Demian” miercuri, 16 noiembrie, cu începere de la ora 20.30.

Distribuie:

Postaţi un comentariu