U-BT s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale

Foto: Dan Bodea

Campioana en titre a României la baschet masculin, U-BT Cluj s-a calificat în penultimul act al întrecerii interne, sezonul 2017/2018, după victoria (scor 71-67) obținută în meciul trei, în fața formației Phoenix Galați, din sferturile campionatului. Înfruntarea a început tare și ambele echipe au încercat să se desprindă la o distanță care să le asigure un avantaj suficient pentru a putea controla jocul și în perioadele următoare.

Alb-negrii și-au adjudecat primul parțial cu 26-23, dar l-au cedat pe cel de al doilea la aceeași diferență (11-14). În partea a doua a întâlnirii clujenii au fost ținuți la respect de echipa gazdă care s-a agățat de fiecare minge conștienți că doar o victorie îi mai țin în lupta pentru calificare. Fără să strălucească, trupa lui Mihai Silvășan a câștigat sferturile trei, respectiv patru, cu 18-16 și 16-14 și merge mai departe în semifinalele campionatului.

”Este important că am găsit soluții să câștigăm acest meci, chiar dacă nu a fost unul foarte bun, chiar dacă am pierdut 21 de mingi… Sunt bucuros de victorie și de calificare, sunt mulțumit de faptul că băieții au luptat până la capăt. Am întâlnit o echipă a Galațiului mult mai motivată și cu o intensitate în joc superioară meciurilor de la Cluj. Este bine că am învins, sunt mulțumit că nu am mai permis adversarului multe recuperări ofensive, mergem mai departe și așteptăm să vedem cu cine vom juca în semifinale”, a spus Silvășan, conform u-bt.ro.

Cel mai important marcator al echipei clujene a fost Željko Šakić autor a 19 puncte. În penultimul act al Ligii Naționale U-BT Cluj va întâlni câștigătoarea seriei dintre Steaua CSM EximBank București și BC SCM Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu