U-BT s-a calificat în optimile FIBA Europe Cup. Simona Halep a făcut angajarea meciului

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, a obținut o calificare dramatică în optimile FIBA Europe Cup, după victoria cu 77-71 în fața ciprioților de la Keravnos Nicosia. Situația în clasamentul grupei L era una delicată înaintea acestui meci, astfel că, doar o victorie le asigura băieților lui Mihai Silvășan calificarea în fazele eliminatorii. Disputat în Sala Sporturilor ”Horia Demian” (Sala Polivalentă este pregătită pentru întâlnirea de tenis din Fed Cup, dintre România și Canada, meciul a început cu un moment emoționant, dedicat suporterilor.

A doua jucătoare de tenis a lumii, Simona Halep, a făcut angajarea fiind ovaționată de o sală arhiplină. U-BT a începuta tare, a pus 6 puncte pe tabelă înainte ca oaspeții să realizeze că a început meciul. Apoi lucrurile au intrat pe făgașul normal al unei înfruntări la capătul căreia oricare dintre combatante putea obține calificarea. După primele 10 minute de joc scorul era 17-17, iar lucrurile nu s-au modificat nici la capătul celui de al doilea sfert (19-19). Pauza mare le-a găsit la egalitate pe U-BT și Keravnos, scor 36-36.

La revenirea pe parchet a echipelor, suporterii lui U-BT au trăit un veritabil coșmar. Deși favoriții lor au început bine, Keravnos a știut să păstreze echilibrul, pentru ca în finalul sfertului să se distanțeze la 7 puncte, scor 51-58. Căzuți mintal jucătorii lui Silvășan au început slab sfertul patru, dar Giordan Watson nu a fost de acord cu scorul înscris pe tabelă. Americanul care evoluează pentru echipa națională a României a dat tonul revenirii. Finalul a fost electrizant, iar U-BT a reușit să întoarcă scorul, câștigând ultimul parțial cu 26-13.

Foto: Dan Bodea

”Tot timpul e bine când câștigi și când îți îndeplinești unul dintre obiective. Mă bucur că am reușit să ne păstrăm calmul pe finalul meciului, când mai erau 5-6 minute și am fost conduși chiar și la opt puncte. Nu am renunțat nicio secundă, au venit niște faze importante, în apărare în special, și am înscris niște coșuri ușoare pe tranziție. Mă bucur că am stat tari din punct de vedere mental și am reușit să câștigăm și să ne calificăm în optimile de finală. Vom vedea care vor fi sorții, care ne va fi norocul. Evident, nu ne vom mulțumi doar cu calificare în optimi, ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă, cu siguranță vom aborda la victorie următoarea manșă”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru U-BT principalii marcatori au fost Watson (20 de puncte), Kromach (16) și Barro (14). În celălalt meci al grupei, Donar Groningen a învins-o în deplasare pe Belfius Mons-Hainaut cu 95-72. Astfel, în clasamentul final, pe primul loc al grupei s-a clasat Donar, 10 puncte, urmată de U-BT, 9 puncte, Keravnos, 9 puncte, şi Belfius Mons-Hainaut, 8 puncte. Alături de Donar și U-BT, în optimile competiției s-a calificat și Keravnos, în calitate de cel mai bine poziționată echipă de pe locul al treilea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu