U BT, revenire de excepție în primul meci al semifinalei cu CSM Oradea

Vlad Moldoveanu „s-a aprins” pe final și a avut chiar și un four-point-play, cu care a semnat răpunerea oaspeților (Foto: Dan Bodea)

U BT Cluj-Napoca a câștigat marți primul meci al seriei cu CSM Oradea din semifinalele LNBM, meciul încheindu-se cu scorul 86-73 în favoarea gazdelor care au avut o revenire spectaculoasă în sfertul trei, câștigat cu 29-6. După ce în prima serie au trecut fără vreo emoție de SCM U Craiova, clujeni au dat de CSM Oradea în semifinalele playoff-ului.

Cu avantajul terenului propriu și 2700 de spectatori în tribune, clujeni s-au văzut conduși încă de la prima fază a meciului. Atacurile gazdelor au fost blocate constant de apărarea solidă a orădenilor, care au dominat și faza ofensivă. 46-40 era scorul la pauza mare, oaspeții reușiind în sfertul doi și un run de 8-0. Repriza a doua nu a început cu nimic mai bine pentru U BT, care la finalul sfertului trei era condusă cu 10 puncte (67-57).

2700 de oameni au petrecut sfertul patru în picioare, în timp ce baschetbaliștii lui U BT reveneau spectaculos în meci (Foto: Dan Bodea)

Sfertul patru a început furtunos: Rasic a dat tonul cu o aruncare de trei, iar două atacuri mai târziu, orădenii mai aveau doar un punct făță de adversari. Profitând de mingile pierdute de adversar și cu multă precizie pe contra-atac, clujenii au preluat conducerea când pe tabela mai erau doar 6 minute de joc și nu au mai cedat până la finalul meciului, orădenii reușind în 10 minute doar 6 puncte, făță de 29 câte au marcat clujenii.

Cel mai bun marcator al clujenilor a fost Aleksandar Rasic, care a terminat cu 16 puncte și 4/7 la aruncările de trei. Pivotul Ousmane Barro a terminat în double-double cu 14 puncte și 11 recuperări, în timp ce Filip Adamovic(14 puncte, 6 pase decisive), Vlad Moldoveanu(16 puncte, 6 recuperări), Kyndall Dykes(11 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive) și Maksym Pustozvonov(13 puncte, 3/3 de la linia de trei puncte) au terminat și ei în double-digits.

„Mă bucur că am reușit să învingem, asta e cel mai important. Mă bucur că am avut sala plină și suporterii ne-au susținut când era mai important. Le mulțumim pentru asta și îi așteptăm și joi. Am încpeut greu meciul. Presiunea a fost pe umerii noștri pentru că nu e ușor să joci din postura de favorit, acasă. E important că nu am cedat și am crezut că putem câștiga. În repriza a doua apărarea. Am primit 27 de puncte față de de 46 în prima repriză. Aici trebuie să lucrăm: să începem mai tare din punct de vedere defensiv”, a explicat la final Mihai Silvășan, antrenorul lui U BT.

Meciul doi al semifinalei se joacă joi, la ora 19:00, în Sala Sporturilor Horia Demian.

Distribuie:

Postaţi un comentariu