U-BT rămâne lider în Europe Cup, după 87-73 cu Minsk

Foto: Dan Bodea

Campionii României la baschet masculin, U-BT Cluj, au făcut instrucție cu Dinamo Minsk, în cel de al doilea meci din grupa E a FIBA Europe Cup. Deși s-a jucat în capitala Georgiei, meciul a fost la discreția echipei antrenate de Mihai Silvășan care a început perfect și și-a asigurat un avans confortabil de 21 de puncte încă după primele 10 minute de joc. Tot ce a urmat a fost o cursă disperată a gazdelor să reducă din diferență. Sfertul doi a fost cel care a stabilit câștigătoarea, după ce U-BT a mai pus opt puncte în plus pe tabela de marcaj (15-23).

Partea a doua a întâlnirii i-a permis lui Silvășan să dea minute tuturor jucătorilor pe care i-a avut la dispoziție. Gruzinii și-au adjudecat sfertul trei cu scorul de 25-20 și mai apoi pe ultimul cu 22-12, dar a fost prea puțin pentru a mai schimba ceva în istoricul confruntării. ”Știam care este valoarea noastră, însă nu am crezut că va fi atât de ușor. Am început foarte bine jocul și ne-a fost mult mai ușor pe urmă, sunt bucuros că am putut să le acord mai multe minute jucătorilor noștri tineri, căci trebuie să ia și ei pulsul acestei competiții.

Ne așteaptă alte meciuri grele, peste trei zile mergem la Sibiu, apoi avem din nou o partidă dificilă în Bulgaria, deja gândurile noastre se îndreaptă spre acele meciuri”, a declarat la finalul întâlnirii Mihai Silvășan. În celălalt joc din etapa a II-a, Istanbul BBSK a învins-o pe Lukoil Academic Sofia, cu 81-69, astfel că, U-BT este lider în clasamentul grupei E cu 4 puncte, urmată de Lukoil Academic (3p), Istanbul BBSK (3p), și Dinamo Tbilisi (0p). Primele două clasate în grupă vor merge în faza a doua a competiției, acesta fiind și obiectivul campionilor de la U-BT.

Distribuie:

Postaţi un comentariu