U-BT, prima victorie în fața rivalei din Sibiu

Foto: Dan Bodea

Duelul devenit deja un ”clasic” al Transilvaniei, meciul dintre U-BT Cluj și CSU Sibiu, a fost adjudecat, pentru prima oară în acest sezon, de campionii României (U-BT), scor 81-71, la capătul unei înfruntări în care alb-negrii au condus ostilitățile de la un capăt la altul. Încă din primul sfert trupa lui Mihai Silvășan a arătat cine este ”șeful” în Sala Sporturilor ”Horia Demian”. Astfel, după primele 10 minute tabela indica scorul de 22-16, iar până la pauza mare diferența a crescut la 11 puncte (43-32), după un parțial de 21-16.

Abia la revenirea pe parchet sibienii au reușit să restabilească echilibrul însă, nu au reușit să oprească iureșul gazdelor care au câștigat și sfertul al treilea cu 20-19. Ultimele 10 minute au reprezentat o răbufnire a liderului Ligii Naționale, CSU Sibiu, care a încercat să lase o impresie cât mai bună, asupra unui meci în care au fost depășiți total. 18-20 a fost scorul ultimei secvențe. Prea puțin pentru ca CSU să poată emite pretenția de a se apropia măcar de U-BT, pe tabelă. ”A fost un meci pe care, cred eu, l-am controlat de la un capăt la celălalt.

Sunt fericit pentru intensitatea pe care am avut-o, pentru cum au evoluat băieții și cum s-au luptat. Am reușit să le oprim jucătorii cheie, nu au avut aruncările pe care le au de obicei și, cred eu, nu s-a pus în niciun moment problema învingătoarei. Meci intens din toate punctele de vedere, au fost momente tensionate, însă am trecut foarte bine peste ele. Știam că dacă vom câștiga astăzi, mai avem șanse la locul 1, pe care altfel nu prea le mai aveam.

Le-am spus băieților în vestiar că pentru noi, de acum înainte, toate meciurile sunt de Play-off, trebuie să le câștigăm pe toate dacă vrem să terminăm pe primul loc. A fost o atmosferă frumoasă, demnă de un adevărat derby, le mulțumesc fanilor pentru că au venit să ne susțină și sper că nu i-am dezamăgit”, a spus Mihai Silvășan, conform site-ului oficial. Cu 25 de puncte marcate, o recuperare și două pase decisive, Giordan Watson a fost cel mai inspirat jucător al echipei clujene.

Distribuie:

Postaţi un comentariu