U-BT, locul 1 în FIBA Europe Cup

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, s-a calificat în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup după ce a învins cu 83-70 pe campioana Bulgariei, Lukoil Academic Sofia și a terminat, astfel, pe prima poziție în clasamentul grupei E. Cu o apărare foarte bine organizată și cu inițiative ofensive concretizate pe tabela de marcaj, U-BT a pus stăpânire pe joc încă din primele secunde. Oaspeții au înțeles destul de repede că șansele nu sunt de partea lor și au încercat să riposteze prin aruncări de la distanță.

Primul sfert s-a terminat în avantajul trupei lui Mihai Silvășan (25-17). Calificați încă dinaintea acestui meci, baschetbaliștii de la U-BT și-au permis să experimenteze, iar acest lucru s-a văzut în evoluția din al doilea parțial când oaspeții au reușit să mențină echilibrul. La pauza mare s-a intrat la scorul de 41-34, diferență ce i-a încurajat pe bulgari să spere într-o răsturnare de scor. Și al treilea sfert a fost echilibrat și s-a terminat la egalitate (19-19), pentru ca în ultima secvență clujenii să se descătușeze din nou și să se impună cu 23-17.

”Mă bucur că am reușit să terminăm cu o victorie și să ne îndeplinim obiectivul, am reușit să ne calificăm de pe primul loc. Nu am văzut celelalte rezultate, vom vedea cu cine vom juca, însă pentru noi e important că jocul nostru a mers bine în această seară, că nu avem niciun accidentat, că băieții își doresc foarte mult să fie învingători. Vom vedea ce ne așteaptă în cealaltă grupă, ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm și, de ce nu, să ajungem cât mai sus în competiție”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan. U-BT Cluj și BBSK Istanbul au acumulat același număr de puncte (11), echipa lui Silvășan terminând pe primul loc datorită rezultatelor directe și a coșaverajului superior.

Distribuie:

Postaţi un comentariu