U-BT învinge în Turcia și e lider în FIBA Eurochallenge

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a învins cu scorul de 73-72 formația turcă Gaziantep, într-un meci din cadrul etapei a doua a fazei grupelor în FIBA Eurochallenge Cup. Ardelenii au prestat un joc foarte bun în primele trei sferturi ale înfruntării, dar au cedat fizic în ultimul parțial, obținând o nouă victorie dramatică. Primul sfert a fost extrem de spectaculos, ambele echipe reușind să înscrie la capătul unor faze spectaculoase. Clujenii și-au adjudecat primul parțial cu 20-19.

Al doilea sfert a fost și cel mai sărac din punct de vedere al realizărilor sportive, dar alb-negrii și l-au adjudecat cu 16-15. La pauză antrenorul Mihai Silvășan a schimbat încă o dată tactica. Clujenii au stat excelent în defensivă și au reușit să marcheze ceva mai ușor pe contraatac, astfel că, al treilea parțial a fost și cel care a făut diferența. U-BT avea un avans de șapte puncte după primele 30 de minute de joc, scor 54-47.

Actul final a însemnat revirimentul turcilor, care au marcat nu mai puțin de 25 de puncte în ultimele 10 minute de joc. Ardelenii, nesigur în apărare, sau depășiți uneori prea ușor tactic, au reșit să înscrie suficiente puncte (19), pentru al doilea succes în FIBA Eurochallenge Cup. Cu această victorie, elevii lui Mihai Silvășan ocupă prima poziție în clasamentul grupei G, cu maximum de puncte.

”A fost un meci intens, însă mă bucur că am fost puternici mental chiar şi când ei eu revenit de la 12 puncte şi chiar au condus în ultimul minut. Am venit aici cu un singur scop, acela de a câştiga şi cel mai important este că am reuşit. Îi felicit pe băieţi pentru atitudine şi pentru modul cum au luptat”, a declarat Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului. Pentru U-BT Cluj urmează meciul din Liga Națională, contra celor de la Olimpic Baia Mare. Meciul este programat, sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor ”Horia Demian”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu