U-BT înclină decisiv balanța. 2-0 în finala LNBM

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a câștigat și cel de al doilea meci, din seria de cinci, programate în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin contra Stelei București, scor 84-80. Cum și în primul joc, disputat vinei, trupa lui Mihai Silvășan s-a impus, echipa clujeană a înclinat decisiv balanța în favoarea ei, în lupta pentru câștigarea titlului național. Meciul a început extrem de echilibrat și deloc spectaculos, cele două combatante încercând în primul rând să se anihileze reciproc.

Primele 10 minute ale disputei s-au încheiat cu Steaua în avantaj, scor 14-15. Începând cu cel de al doilea sfert partida a căpătat accente de înfruntare între ”șoarece și pisică”. Clujenii au accelerat doar atât cât să preia controlul și să-și conserve avantajul de pe tabela de scor. S-a terminat 23-19 pentru U-BT și albii au intrat la cabine la adăpostul a trei puncte (37-34). Revenirea pe parchet a fost în favoarea oaspeților care au reușit nu doar să întoarcă situația de pe teren, ba chiar să termine în avantaj și sfertul și la general pe tabela de marcaj, scor 53-55.

Oaspeții au crezut că vor putea să-și păstreze avantajul, dar echipa lui Silvășan a început în forță sfertul al patrulea și a readus starea de normalitate, atât pe parchet, cât și pe tabela de scor. Albii au zburdat pe teren și și-au adjudecat sfertul patru cu 31-25 și s-au impus astfel, cu 84-80, făcând un pas important în bătălia pentru adjudecarea campionatului. Cel mai bun om al trupei lui Silvășan a fost internaționalul Vlad Moldoveanu autor a 23 de puncte, 4 recuperări și 3 asist-uri.

”Am fost cu patru puncte mai buni ca ei, însă 2-0 e tot ce contează. Azi am avut un început de joc mai prost, ei au controlat începutul de meci, a fost o luptă fizică foarte grea pentru noi. Din fericire, nu am renunțat, asta am spus, este o serie finală, nu avem voie să renunțăm absolut niciun minut! Ne-au împins niște fani minunați de la spate, și astăzi au fost senzaționali și le mulțumim pentru suport. Până la urmă am reușit să controlăm meciul în mare parte și să câștigăm.

Ne vom uita la meci și vom vedea în ce părți ale jocului am greșit, vom vedea ce nu am făcut bine, însă bănuiesc că intensitatea cu care am intrat în teren a fost problema, iar ei au avut un joc foarte fizic și ne-au dominat la început”, a declarat la finalul întâlnirii, Mihai Silvășan. Următorul meci este programat săptămâna viitoare, la București și ar putea fi și ultimul din seria de cinci, câte prevede regulamentul de desfășurare a Campionatului Național.

Incidente între suporteri
Înainte de începerea partidei, cele două galerii au fost implicate într-un incident care a avut loc în Parcul Central. Când cele două galerii s-au intersectat a fost suficient ca oaspeții să arunce primele înjurături către suporterii clujeni și totul a degenerat într-o mică luptă de stradă. S-au împărțit pumni, s-au folosit cuvinte grele, dar totul a fost aplanat de intervenția jandarmilor care au făcut uz de gazele lacrimogene pentru a dispersa cele două grupuri de suporteri. Până să ajungă în zona parcului, suporterii stelei i-au înjurat pe oamenii ieșiți la terasele din zona Pieței Muzeu.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu