U-BT încheie anul pe primul loc

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, s-a impus cu scorul de 81-70 în fața celor de la BC Timișoara, într-un meci contând pentru etapa a XI-a a Ligii Naționale. Succesul obținut la Timișoara le asigură băieților lui Mihai Silvășan prima poziție a clasamentului, la finalul acestui an. La egalitate de puncte înaintea acestei confruntări cele două echipe au oferit publicului un meci intens.

Alb-negrii au început perfect jocul și după doar 6 minute conduceau deja cu 19-7. Gazdele au reușit să reintre în meci și primul sfert s-a terminat 20-27. Și al doilea parțial i-a avut în prim-plan pe clujeni, dacă se poate nominaliza o echipă ”mai bună”, după jocul confuz practicat de cele două combatante. Și totuși U-BT și-a adjudecat sfertul (14-11) și a intrat la cabine cu un avans de 10 puncte (31-41).

La reluare bănățenii au profitat din plin de momentele de derută din jocul ardelenilor și în doar 5 minute au anulat avansul clujenilor. S-a terminat 22-18, după ce campionii țării au reușit să reechilibreze meciul. Tot gazdele au început în forță și ultima secvență și, după 4 minute, au trecut la conducere pe tabela de marcaj (64-63. Era pentru prima oară când BC Timișoara conducea.

A urmat o serie de 10 puncte consecutive a clujenilor și meciul s-a încheiat cu scorul de 81-70 pentru U-BT. ”A fost un meci foarte intens, sunt foarte mândru de cum au reacționat băieții mei, începând cu intensitatea și agresivitatea din primul sfert, pe care am încercat să o menținem pe toată durata meciului și terminând cu puterea mentală avută pe final, când ne-au egalat și chiar condus pentru o scurtă perioadă de timp.

Îi felicit încă o dată pe băieți, mă bucur pentru această victorie, însă nu e nimic terminat, este doar un meci care ne ține pe locul 1, însă trebuie să avem această mentalitate și intensitate în fiecare meci”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan. Lassanah Kromah, autor a 21 de puncte și Jiordan Watson cu 19 puncte, au fost principalii marcatori ai U-BT. Clujenii vor disputa ultimul meci în 2017, acasă, sâmbătă 30 decembrie, cu cealaltă grupare din Banat, BC Timba Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu