U-BT, în cărțile calificării

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a câștigat la o diferență mai mult decât confortabilă (17 puncte), scor 84-67, meciul cu BK Pardubice, primul din 2017 în FIBA Euro Cup. Pentru trupa lui Mihai Silvășan aceasta este doar a doua victorie în grupa O a competiției continentale intercluburi, dar și restul rezultatelor îi ajută pe clujeni să rămână în cursa pentru calificare.

Jocul în sine a fost echilibrat încă din primele momente. Ambele echipe au marcat destul de mult, dar au și greșit în aceiași măsură, astfel că, la sfârșitul primului sfert tabela indica 21-19 în favoarea gazdelor. Nici cel de al doilea parțial nu a fost cu nimic inferior, spectacolul fiind asigurat din acest punct de vedere. La pauza mare clujenii aveau deja 5 puncte avans (43-38).

Sfertul trei a fost tot echilibrat, dar oaspeții începeau deja să-și arate limitele. După 22-18, alb-negri s-au descătușat în ultimul parțial. Sfertul al patrulea nu a fost cel mai reușit, dar a fost cel în care U-BT s-a desprins decisiv în câștigătoare (19-11). Aleksandar Rasic cu 22 de puncte și Ousmane Barro (19), au fost cei mai importanți marcatori ai U-BT.

”Sunt foarte fericit pentru această victorie, mai ales că vine după un meci nu tocmai reușit cu Târgu Mureș, în care am făcut foarte multe greșeli, în special pe tranziția ofensivă, am primit 32 de puncte pe tranziție în acel meci, ceea ce e extraordinar de mult. Am reușit să corectăm azi multe dintre greșelile pe care le-am făcut și sunt bucuros pentru victorie, sunt bucuros pentru băieți și pentru că ne păstrăm șansele în această grupă”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan. Pentru clujeni urmează meciul cu BCM Pitești, programat, sâmbătă, în deplasare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu