U-BT, din nou în finala LNBM

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a dispus de campioana României, CSM Oradea, scor 84-78, în meciul cinci din semifinalele întrecerii interne. După ce au dominat campionatul de la un capăt la altul, echipa lui Mihai Silvășan nu putea să se împiedice în drumul ei spre cel de al cincilea titlu național, tocmai în fața propriilor suporteri, care au umplut încă odată Sala Sporturilor ”Horia Demian” până la refuz. Lucrurile au fost lămurite încă din debutul partidei, în primele cinci minute de joc oaspeții reușind contraperformanța de a înscrie doar 3 puncte.

Oaspeții au echilibrat treptat jocul și la capătul primelor 10 minute U-BT avea un avantaj minim (18-17). Sfertul doi a fost la discreția clujenilor care au dominat tactic înfruntarea și au intrat la cabine la adăpostul unui avantaj liniștitor de 10 puncte (scor 44-34). După pauza mare campionii au reușit să câștige sfertul al treilea (scor 20-21), dar și pe cel de al patrulea (20-23). A fost insuficient însă, pentru a schimba ceva în ceea ce privea soarta calificării. U-BT s-a impus și a obținut calificarea în finala LNBM, după șase ani de la ultima performanță de acest fel.

”A fost o serie pe care noi am început-o bine, însă, din păcate, nu am rămas la fel de puternici din punct de vedere mental. Personal, știam că nu vor ceda, sunt campionii en-titre și au orgoliul lor, au continuat lupta. La Oradea, nu am reușit să ne ridicăm la nivelul de intensitate necesar, aici a fost cheia… Cu totul altă abrodare și metalitate am avut în această seară, băieții au luptat extraordinar, au făcut-o și pentru Aleks Rasic, care a fost alături de noi pe bancă și am demonstrat că suntem o adevărată echipă, că putem trece peste probleme și să evoluăm la un nivel înalt.

Le-am spus băieților după meci că încă nu am realizat nimic, nu ne mulțumim cu atât, vrem să nu repetăm greșelile din seria cu Oradea… Îi felicit pe băieți, și-au făcut treaba cu toții, am zis și după meciurile cu Oradea, Vlad Moldoveanu ne ajută foarte mult, chiar dacă pe statistică nu se văd toate lucrurile, el este un jucător inteligent, care afectează jocul nostru în mod pozitiv. Îi felicit pe toți, au ieșit toți în evidență când a fost cazul, banca de rezerve ne-a ajutat și susținut tot timpul, îi felicit și le mulțumesc tuturor.

Urmează meciurile cu Steaua, nimic nu ne mulțumește decât victoriile!”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan. În ultimul act al sezonului 2016/2017 al Ligii Naționale de Baschet Masculin U-BT Cluj va înfrunta formația Steaua București, într-o reeditare a finalei din 1996. Atunci clujenii s-au impus în fața bucureștenilor și cucereau al treilea titlu din istorie. Acel an a fost ultimul în care Steaua București a mai reușit să dispute o finală națională.

Distribuie:

Postaţi un comentariu