U-BT Cluj o ia încet la vale

Kyndall Dykes (foto, la minge) nu a mai fost motorul echipei, iar U-BT Cluj a pierdut mecul cu CSU Sibiu, scor 74-81 / Foto: Dan Bodea

Eternul ”derby” al Ardealului dintre U-BT Cluj și CSU Sibiu a fost adjudecat de echipa vizitatoare, scor 81-74, la capătul unui meci în care cele două echipe au încercat să ofere și spectacol, publicului spectator, dar și să își adjudece disputa care ține cu sufletul la gură iubitorii baschetului din Ardeal. Sibienii au intrat aproape perfect în în meci, dar elevii lui Marcel Țenter au știut să gestioneze foarte bine momentele de exuberanță ale oaspeților. Forțați să facă o serie de greșeli, sibienii au pierdut avantajul de pe tabelă, iar clujenii au terminat primul afert la patru puncte în fața oponenților, scor 23-19.

Cel de al doilea parțial de joc a fost cel mai echilibrat al duisputei. Lalovic și Tincu au înscris cu aruncări de la semidistanță și au preluat conducerea, dar clujenii au revenit și de această dată și au intrat la cabine la adăpostul avansului luat în actul inaugural (40-36). Revenirea pe parchet a fost una de coșmar pentru băieții lui Țenter. Sibienii au înscris din toate pozițiile și s-au apărat excelent, astfel că, scorul sferturlui trei nu ar trebui să mire pe nimeni, 11-24 în favoarea echipei vizitatoare.

La adăpostul avansului de 9 puncte, sibienii nu au făcut altceva decât să conserve această stare de fapt, iar clujenii au declanșat cursa pentru egalare și implicit să trimită meciul în prelungiri. U-BT a câștigat ultimul act al jocului, scor 23-21, dar a fost mult prea puțin pentru a întoarce soarta meciului, care a fost practic pecetluită în sfertul trei. U-BT Cluj ”abdică” în derbyul Ardealului și antrenorul Țenter trebuie să refacă socotelile pentru perioada următoare. Înfrângerea nu afectează poziția din clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin a clujenilor, care rămân pe trei, dar sunt acum la trei puncte în urma liderului CSM Oradea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu