U BT Cluj-Napoca, în finala Cluj City Cup

FOTO: Dan Bodea

U BT Cluj-Napoca va juca finala turneului amical de baschet Cluj City Cup, după ce a învins formația sârbă KK Metalac Valjevo. Echipa clujeană a învins cu scorul de 69-64 si va disputa finala împotriva celor de la Steaua Bucuresti.

Turneul de prezentare a lotului cu care U BT va ataca titlul în acest sezon a adus la Cluj semifinalistele din sezonul trecut a Ligii Naționale de Baschet, Energia Tg Jiu si Steaua Bucuresti, si KK Metalac Valjevo.

Meciul care a avut-o ca protagonistă pe echipa gazdă (U BT Cluj-Napoca vs KK Metalac Valjevo) a început cu prezentarea lotului clujean, din care însă a lipsit conducătorulde joc Muhamed Pasalic, aflat la Campionatul European de baschet alături de naționala Bosniei&Herțegovina.

Prima parte a jocului s-a încheiat cu scorul de 41-29 în favoarea sârbilor care au surprins echipa gazdă printr-o eficiență crescută la aruncările de trei puncte, dar si o apărare solidă care a provocat multe greseli în tabăra clujeană. După pauză, jucătorii lui Țenter au revenit în joc si, mulțumită unui joc solid în apărare si a unei ofensive mult mai organizate din care s-au remarcat Kyndal Dykes (18 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții si 2 pase decisive) si Karamo Jawara (12 puncte, 3 recuperări).

Scorul final a fost 69-65 în favoarea lui U BT Cluj-Napoca. AStfel, gazdele vor disputa finala turneului împotriva Stelei Bucuresti care a învins Energia Rovinari cu scorul de 56-51. Finala va avea loc sâmbătă la ora 20:30 în Sala Polivalentă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu