U-BT Cluj este din nou supercampioană a țării

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Câștigătoarea Cupei României, U-BT Cluj și campioana en titre a țării, CSM Oradea, și-au disputat, sâmbătă seara, Supercupa României, primul trofeu din noua stagiune internă de baschet masculin. Victoria a revenit clujenilor care s-au impus fără prea mari emoții cu scorul de 83-76.

Doar prima repriză a fost cu adevărat echilibrată, cele două combatante intrând la cabine la scorul de 40-39 în favoarea alb-negrilor. La revenirea pe parchet balanța a început să se încline tot mai tare în favoarea trupei lui Mihai Silvășan. Clujenii au știut când să forțeze și când să se apere organizat, au știut să dicteze ritmul jocului și au cucerit al doilea trofeu al Supercupei, la fel ca și în 2016 tot pe terenul campioanei CSM Oradea.

Eșecul orădenilor este cu atât mai dureros cu cât vine la doar câteva zile după eliminarea campioanei României din preliminariile Ligii Campionilor, după disputa cu finlandezii de la Karhu. Jashon Washburn de la U-BT Cluj a fost principalul marcator al finalei, americanul înscriind 23 de puncte. Din tabăra gazdă Giordan Watson, fostul coordonator al U-BT, a înscris 22 de puncte.

Supercupa României și-a disputat, sâmbătă, doar a patra finală de la înființarea trofeului, U-BT Cluj fiind echipa cu cele mai multe succese, două, celelalte victorii aparținându-le echipelor BCMU Piteși (2012) și CSU Ploiești (2014). Pentru U-BT Cluj urmează debutul în cupele europene. Alb-negrii vor evolua, miercuri, în deplasare, la Ironi Ness Ziona, în turul 2 de calificare al FIBA Europe Cup.

Distribuie:

Postaţi un comentariu