U-BT Cluj aproape eliminată din Europa

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au ratat o șansă uriașă de a-și asigura calificarea în fazele superioare ale FIBA Euro Cup, după înfrângerea înregistrată pe teren propriu, scor 81-86, în fața maghiarilor de la Alba Fehervar. Meciul contând pentru etapa a patra a grupei O a fost echilibrat, ambele formații reușind să ofere publicului un joc frumos, chiar dacă presărat cu destul de multe greșeli.

Primul parțial de joc s-a terminat la egalitate (21-21), iar în cel de al doilea gazdele au reușit să se desprindă de câteva ori, la 5 puncte diferență, ba chiar au intrat la cabine la adăpostul aceleiași diferențe. (48-43). În aceiași grupă Pau Orthez tocmai pierduse meciul cu Pardubice, astfel că, clujenii aveau nevoie de o victorie pentru a prelua șefia în clasament și pentru a-și asigura astfel, calificarea în etapa următoare a competiției.

Însă, după revenirea pe suprafața de joc, elevii lui Mihai Silvășan și-au pierdut concentrarea, iar oaspeții au arătat că sunt o echipă solidă care merită să-și continue drumul în Europa. Al treilea și al patrulea sfert au fost câștigate de Alba. Mai întâi, maghiară s-au apropiat la un singur punct de U-BT și ulterior au reușit să preia conducerea și să păstreze minimul avantaj, până în ultimele secunde de joc, când Baro a ratat o pasă către Dykes, iar pe contraatac Fehervar a punctat decisiv.

”O înfrângere foarte dureroasă pentru noi, ne doream foarte mult să învingem, ca să avem șanse mai mari de calificare mai departe. Avem în continuare șanse teoretice, nu vom ceda nicio clipă, trebuie să câștigăm în Franța și în Cehia și ne vom lupta pentru asta. Îmi pare rău că am pierdut în fața propriilor suporteri. Am jucat bine, am avut o perioadă bună în sfertul al patrulea care ne-a făcut să avem șapte puncte avantaj cu 3-4 minute înainte de final, însă am făcut niște greșeli, ne-am grăbit la câteva aruncări, am luat niște decizii proaste, ceea ce a dat aripi echipei din Ungaria și au venit peste noi.

Știam că sunt o echipă foarte bună din punctul de vedere al tranziției ofensive, al recuperărilor ofensive și chiar am avut probleme în acest meci la aceste aspecte. Din păcate, asta este. Nu avem timp să plângem, pentru că urmează un meci mai important pentru noi în campionat, cu Sibiul. Va fi un meci greu, tot cu o echipă fizică și până atunci va trebui să ne recuperăm atât mental, cât și fizic”, a spus Mihai Silvășan, la finalul întâlnirii. Cel mai important marcator al echipei clujene a fost Maksym Pustozvonov cu 23 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu