U-BT aproape și-a compromis calificarea

Foto: Dan Bodea

Ceea ce părea la îndemână, calificarea în fazele superioare ale FIBA Europe Cup, este tot mai greu de realizat, dacă nu aproape imposibil. Două înfrângeri la rând în competiția amintită, aproape că i-a scos din ecuația calificării pe băieții lui Mihai Silvășan. U-BT Cluj a pierdut pe teren propriu, scor 77-80 cu Belfius Mons Hainaut. După eșecul de la Goreningen și victoria surprinzătoare a ciprioților de la Keravnos Nicosia în fața olandezilor, U-BT era obligată să câștige cu belgienii de la Mons.

Clujenii au început bine, dar au terminat prost prima secvență de joc (15-28). Câteva schimbări în sistemul de joc a readus campioana României în meci, iar la vestiare s-a intrat la scorul de 36-42. Conștienți că doar victoria îi ține efectiv în cursa calificării, baschetbaliștii de la U-BT au alergat cu folos pentru a întoarce soarta jocului. Sfertul al treilea s-a terminat 25-14. Cele 5 puncte avans nu au fost însă, suficiente pentru a obține victoria.

În ultimul parțial belgienii au evoluat fără complexe și au întors încă o dată scorul. ”Din păcate, un meci prost din partea noastră, un meci pe care l-am început prost, iar acest lucru nu trebuia să se întâmple. Nu am avut intensitatea și motivația necesare, nu am fost la înălțimea momentului, un meci care era aproape decisiv. Acum nu mai depindem doar de noi, depindem și de celelalte rezultate.

Bineînțeles, mai avem o șansă, trebuie să mergem mai departe și să învingem echipa din Cipru, la asta trebuie să ne gândim. Grupa s-a echilibrat foarte tare, toate echipele au șanse”, a declarat Silvășan pentru site-ul oficial. Miha Lapornik și Jiordan Watson au fost principalii marcatori ai ardelenilor, ambii reușind să înscrie câte 17 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu