U-BT a pierdut la Oradea. Calificarea se joacă la Cluj

Foto: Dan Bodea

Campioana în exercițiu a României CSM Oradea a trecut cu scorul de 85-76 de U-BT, probabil viitoarea campioană a țării și astfel, meciul cinci, decisiv pentru accederea în ultimul act al întrecerii interne se va disputa la sfârșitul acestei săptămâni, la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”. După o serie de șapte meciuri consecutive fără înfrângere în fața CSM-ului, trupa lui Mihai Silvășan a pierdut jocurile 3, respectiv 4, din semifinalele Ligii Naționale, orădenii egalând astfel, scorul general la doi.

În meciul patru gazdele au fost mai mereu la conducere primul sfert câștigându-l cu 22-15, iar pe cel de al doilea cu 19-13, asigurându-și un avantaj mai mult decât confortabil la pauza mare de 13 puncte (scor 41-28). Sfertul al treilea a reprezentat tentativa clujenilor de a reveni în meci. U-BT a dominat cele 10 minute și și-a adjudecat sfertul cu 24-18. Diferența de 7 puncte în favoarea campionilor părea ușor de remontat, clujenii fiind experți în astfel de reveniri pe finaluri de meciuri.

Doar că orădenii și-au jucat ultima șansă exact așa cum trebuia pentru a prinde meciul cinci și nu le-au lăsat spații clujenilor, pentru a-și dezvolta jocul de forță. CSM-ul a câștigat și ultimul sfert (scor 26-24) și meciul al cincilea, de la sfârșitul săptămânii, va fi cu siguranță unul mai mult decât atractiv. Practic oricare dintre cele două formații, care va accede în finală, va porni cu prima șansă, CSM și U-BT fiind, alături de Steaua, echipele care au etalat cele mai constante evoluții pe durata întregului sezon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu