U-BT a onorat meciul 100 în cupele europene cu victorie și locul 1 în FIBA Europe Cup (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au câștigat cu scorul de 97-83 înfruntarea cu Enisey Krasnoyarsk, ultimul din prima fază a grupelor FIBA Europe Cup. Întâlnirea de miercuri seara a fost meciul cu numărul 100 pentru echipele clujene de baschet în cupele europene.

Miza partidei a fost locul 1 în grupa G a competiției continentale intercluburi, iar acest lucru s-a resimțit și în jocul celor două oponente. Primele 10 minute au fost echilibrate, cu un ușor avantaj pentru trupa lui Mihai Silvășan care a reușit să-și adjudece primul parțial cu 21-20. Ceea ce a urmat a fost un galop de sănătate pentru universitarii clujeni care s-au desprins pe tabela de marcaj încă din prima repriză (50-45).

Alb-negrii nu au redus din intensitate nici la revenirea pe parchetul Sălii Polivalente, astfel că, cel de al treilea sfert a fost și cel mai spectaculos, dar și cel care a făcut diferența între cele două echipe (30-24). Având victoria, și implicit locul 1 în grupa G, U-BT a prestat un joc de siguranță în ultimul parțial, pe care și l-a adjudecat, totuși, la o diferență de 3 puncte, scor 17-14.

„Chiar vorbeam cu băieții, am avut un prim meci cu o miză adevărată. Ne doream să terminăm grupa pe primul loc, mă bucur că am reușit acest lucru. Am controlat jocul împotriva unei echipe bune, chiar dacă lor le-a lipsit fundașul principal. Ei au abordat partida motivați să câștige.

Felicit băieții pentru atitudine și pentru jocul bun, în special pe faza ofensivă. Din alt punct de vedere mă bucur că am reușit să câștigăm în fața propriilor suporteri meciul cu numărul 100 în cupele europene. Le mulțumesc că ne-au susținut și că ne-au ajutat să câștigăm acest meci”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

U-Banca Transilvania Cluj este, după meciurile din acest sezon de FIBA Europe Cup, formația clujeană cu cele mai multe jocuri disputate în cupele europene intercluburi dintre toate echipele de jocuri cu mingea din județul Cluj. Socotim în acest calcul și perioada când echipa se numea ”U” Mobitelco și jocurile echipei masculine a CS Universitatea, din perioada 1990-1997.

Cu tot cu meciul de miercuri seara, U-BT Cluj a adunat 76 de meciuri în cupele europene devansând echipa feminină de baschet ”U” Cluj, care are în palmares 72 de meciuri jucate în competițiile continentale intercluburi, ultimul, în sezonul 2003-2004.

Distribuie:

Postaţi un comentariu