U-BT a mai făcut un pas spre grupele Ligii Campionilor

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a câştigat şi manşa secundă a înfruntării cu Petrolina AEK Larnaca, scor 67-56 şi a acces în turul al doilea preliminar al Basketball Champions League. Doar primul parţial de joc a fost echilibrat, cele două echipe intrând în sfertul al doilea de la scorul de 10-10. Clujenii s-au desprins, la fel ca şi în jocul din Cipru, în atul secund, pe care şi l-au adjudecat cu 17-7.

Cum calificarea fusese jucată încă din manşa tur, echipa lui Mihai Silvăşan şi-a permis un sfert, al treilea, mai relaxat, iar acest lucru a avut consecinţe pe tabela de marcaj. Ciprioţii s-au apropiat la doar 6 puncte (43-37) înaintea ultimului parţial, dar nu au reuşit să gestioneze momentele de relaxare ale clujenilor. Alb-negrii şi-au adjudecat sfertul al patrulea cu 25-19 şi au trecut fără emoţi în faza superioară a competiţiei, acolo unde vor da peste Muratbey Ușak Sportif, din Turcia.

„A fost un meci foarte dificil, pe care din fericire l-am câștigat. Asta le-am spus și băieților, și când avem zile proaste, ca asta, cu 24 de mingi pierdute, trebuie să găsim soluții să câștigăm meciul. Faptul că am reușit 45 de recuperări spune multe, mai ales în fața unor pivoți mari, cum sunt cei ai ciprioților. Vom analiza meciul, să vedem ce am greșit și ce este de îmbunătățit ca să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut. Îi felicit pe băieți că au reușit să ne califice mai departe, suntem un pas mai aproape de grupele Basketball Champions League, care este un obiectiv pentru noi”, a declarat Silvăşan, pentru site-ul oficial.

Manşa tur dintre Muratbey Ușak Sportif şi U-BT Cluj este programată, marţi, 4 octombrie, în Turcia, retrul urmând să se dispute, joi, 6 octombrie, în Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu