U-BT a învins la Sibiu și a făcut schimb de locuri cu CSU

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj s-a impus dramatic la Sibiu, în fața echipei locale CSU, cu scorul de 87-84. Izbânda trupei clujene s-a conturat din nou în ultimul sfert de joc, după ce în primele trei parțiale sibienii au reușit să se impună de fiecare dată. Gazdele au început tare meciul cu U-BT și și au reușit să înscrie nu mai puțin de 27 de puncte. E drept că nici băieții lui Mihai Silvășan nu au stat cu mâinile în sân și au echilibrat situația, atât pe tabela de scor, cât și pe suprafața de joc.

Primele 10 minute s-au terminat la scorul de 27-26. Nici al doilea parțial nu a fost diferit. Gazdele au avut inițiativa mai mult, dar clujenii au reușit și de această dată să limiteze desprinderea ”Vulturilor”. 46-41 pentru CSU Sibiu a fost scorul la pauza mare. Echilibrat an fost și sfertul al treilea, cele două echipe având pe rând momente de dominare. S-a terminat 20-19 și urma sfertul al patrulea, tot cu sibienii la timonă până în minutul 36, atunci când U-BT a condus pentru a doua oară în acest meci, după primele puncte ale partidei.

Sibienii, încurajați frenetic de public, au revenit la conducere, însă prospețimea și jocul extrem de bine calculat al clujenilor au făcut diferența în ultimul minut. ”Un meci foarte frumos de urmărit de spectatori, păcat că nu a fost televizat. A fost un meci cu răsturnări de situație, care s-a decis pe final. Băieții mei au arătat caracter, pentru că au câștigat un meci după ce, la un moment din sfertul al treilea, gazdele s-au dus la 12 puncte diferență pe tabelă.

Am fost mai tari din punct de vedere mental și ne-am dorit mult să câștigăm”, a declarant la finalul partied Mihai Silvășan. În urma succesului de la Sibiu, U-BT Cluj a urcat pe poziția a patra în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin, făcând schimb de locuri chiar cu CSU Sibiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu