U-BT a încheiat sezonul regulat pe locul 2. Alb-negrii au câștigat la Sibiu și vor întâlni Steaua în play-off

Foto: Dan Bodea

„Clasicul Transilvaniei”, dintre CSU Sibiu și U-B Cluj s-a încheiat cu victoria alb-negrilor, scor 78-72 și lupta pentru titlul de campioană se mută în play-off-ul Ligii Naționale. Ca de obicei disputa dintre cele două rivale a fost una intensă, cu răsturnări de situații și cu un final pe care clujenii au știut să-l gestioneze. Gazdele au condus cu 4-0 și 9-4 în primul parțial, dar trupa lui Mihai Silvășan a încheiat în avantaj primele 10 minute, scor 21-17.

Și în cea de a doua secvență clujenii au fost mai activi, ba și-au permis să facă și spectacol sub panou. Astfel, la pauza mare tabela de marcaj indica scorul de 31-39, iar lucrurile nu s-au schimbat nici în sfertul al treilea. Ceva mai echilibrat, meciul a fost în continuare la discreția baschetbaliștilor de la U-BT care au mai adăugat două puncte la ecartul de 8 puncte după primele două sferturi (50-60). Abia în ultimul parțial gazdele au reușit să reintre în meci.

După doar 60 de secunde de joc Sibienii recuperaseră deja opt din cele 10 puncte diferență. După un început slab de meci, Kyndall Dykes și-a făcut simțită prezența pe teren exact la momentul oportun. Americanul a terminat meciul cu 18 puncte marcate, 7 recuperări și o pasă decisivă. Tot 18 puncte a înscris și Darrin Doresey, la care a mai adăugat în statistică patru recuperări și tot atâtea pase decisive. U-BT a terminat sezonul regulat pe locul 2 și o va înfrunta, în play-off, pe Steaua București. Primele meciuri sunt programate în 24 şi 26 aprilie, la Cluj, iar echipa calificată în semifinale se va decide după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”.

Postaţi un comentariu