U-BT a câștigat prima Cupă a României

U-BT Cluj a cucerit, luni seară, prima Cupă a României şi al doilea trofeu major cu Marcel Ţenter antrenor / Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj și-a adjudecat în premieră Cupa României, după ce a învins în ultimul act al competiției pe CSM Oradea, în Sala Sporturilor ”Antonio Alexe”, fieful orădenilor. Astfel, echipa antrenată de Marcel Țenter cucerește primul trofeu intern după cinci ani de așteptare. În 2011 U-BT cucerea al patrulea și ultimul titlu de campioană din istoria clubului. Luni seara, clujenii au avut prima posesie și au reușit să și pună primele puncte pe tabela de scor.

Practic, în primele minute ambele echipe au reușit să înscrie spre deliciul spectatorilor. Cu un procentaj excelent la aruncările de la distanță U-BT Cluj avea la un moment dat opt puncte avans, scor 14-6, dar primul sfert s-a terminat 18-14 în favoarea clujenilor. Al doilea parțial de joc a început cu formația gazdă, CSM Oradea, alergând după egalare și punând presiune pe jucătorii clujeni. Orădenii au preluat pentru prima oară conducerea la scorul de 19-18, dar clujenii au replicat prin Baciu.

Cele două echipe au trecut rând pe rând la conducere până când elevii lui Marcel Țenter au reușit să se desprindă: 31-30, 36-31 și 36-33 la finalul actului secund și intrarea echipelor la cabine. Suspansul a continuat și în sfertul al treilea. Gazdele sunt încurajate frenetic de o sală arhiplină, dar clujenii continuă în primele secvențe de joc să-și mențină avansul de trei puncte de la pauza mare, ba chiar s-au distanțat la 42-37. Cu trei minute înaintea finalului celui de al treilea parțial CSM Oradea se aproprie la doar două puncte și chiar reușesc să egaleze la 43, iar mai apoi să treacă la conducere 46-44.

După câteva greșeli ale roș-albaștrilor, elevii lui Țenter trec din nou în avantaj și încheie primele 30 de minute în avantaj, scor 52-49. Startul sfertului patru a fost efervescent pentru CSM care a reușit un parțial de 9-4 și își anunța intenția de a nu lăsa cu una cu două finala în mâna clujenilor. Orădenii izbutesc vreme de câteva minute să fie la conducere dar Kyndall Dykes nu este de acord cu revenirea gazdelor. Ambele echipe încep să se prcipite și să greșească în momente importante.

După ce clujenii trec din nou în avantaj, Barnette reușește o nouă egalare la 60, apoi Adamovic scuturp plasa și duce scorul la 63-60 pentru U-BT. Bihorenii au continuat să rateze, pentru ca Adamovic să iasă din nou la rampă cu un coș de trei puncte, cu doar 55 de secunde înaintea ultimului fluier, scor 70-64. Marcel Țenter avea să ceară un ultim timp de odihnă și a transmis ultimele indicații tactice pentru prima Cupă a României din palmaresul clujenilor. În ultimele secunde de joc ambele formații își fructifică loviturile libere, ceea ce le convine de minune clujenilor.

Markovic marca pentru Oradea de trei puncte și reaprinde o palidă speranță în sufletele fanilor, dar faultează imediat și Adamovic înscrie ambele aruncări. Markovic a marcat din nou de trei puncte și a dus scorul la 77-73 pentru U-BT, dar comite ulterior greșeală antisportivă. Finalul a fost la îndemâna clujenilor care au terminat în forță și au câștigat finala 2016 a Cupei României cu scorul de 82-75 intrând astfel, în posesia Cupei României. Pentru CSM Oradea aceasta a fost a treia finală consecutivă, în vreme ce U-BT a mai disputat o singură dată ultimul act al Cupei României tocmai în 2006.

Distribuie:

Postaţi un comentariu