U-BT a adus și Supercupa României la Cluj

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT au cucerit Supercupa României, primul trofeu al noului sezon din întrecerea internă. Echipa antrenată de Mihai Silvășan s-a impus dramatic în fața campioanei en-titre, CSM oradea, cu scorul 70-67. Astfel, alb-negrii aduc la Cluj și Supercupa, după ce la finalul sezonului trecut cucereau Cupa României. De remarcat că pentru Mihai Silvășan acesta a fost primul meci oficial în calitate de antrenor al U–BT.

Clujenii au început foarte bine meciul și la finalul primului sfert aveau deja 4 puncte avantaj pe tabela de marcaj. Cel de-al doilea partial de joc le-a revenit gazdelor. Încurajați frenetic din tribune, orădenii s-au apropiat la doar un punct de U-BT, la pauza mare, scor 33-34. Așa cum s-a întâmplat de foarte multe ori în campionatul trecut, alb-negrii au căzut inexplicabil în sfertul al treilea.

Gazdele au profitat din plin și au trecut în avantaj. În ultimul parțial s-a intrat la scorul de 52-49, în favoarea campionilor din Oradea. Ultimele 10 minute au fost extrem de spectaculoase. Niciuna dintre cele două echipe nu au reușit să se desprindă decisiv, iar în ultimul minut, Mirkovic a ridicat publicul în picioare cu o aruncare de 3 puncte care a restabilit egalitatea.

Când mai erau doar 3 secunde de joc Aleksandar Rasic a înscris din afara semicercului și a direcționat Supercupa României către Cluj. U-BT va rămâne cantonată la Oradea, de unde va face deplasarea către Timișoara, pentru meciul de debut din noul campionat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu