”U” a făcut un pas spre semifinalele Cupei

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj a câștigat cu scorul de 80-67 în fața formației ICIM Arad, în meciul tur din faza sferturilor de finală a Cupei României. Succesul la 13 puncte diferență este dătător de speranțe pentru trupa lui Dragan Petricevic, mai ales că universitarele au demonstrat încă o dată că au o forță mentală de invidiat. Meciul a început extrem de slab pentru clujence, iar echipa oaspete a reușit să-și adjudece primul sfert cu 18-14.

Al doilea parțial a fost o demonstrație de forță. Elevele lui Petricevic s-au descătușat și au făcut spectacol pe parchetul Sălii Sporturilor. S-a terminat 28-19 și era deja destul de evident că universitarele și-au propus să facă pasul către final four-ul Cupei României. După pauză lucrurile s-au mai echilibrat, ambele combatante având reușite în atac, dar și scăpări destul de mari pe faza defensivă.

19-17, respectiv 19-13, au fost scorurile ultimelor două sferturi. Taneisha Harrison a fost cea mai importantă marcatoare a lui Petricevic, cu 21 de puncte reușite. ”A trebuit să integrăm într-un timp foarte scurt trei jucătoare noi și se simte în evoluțiile noastre. Victoria ne bucură, dar nu ne pierdem capul. Arad-ul este în continuare favorită”, a declarat Dragan Petricevic. Manșa secundă a înfruntării dintre ”U” și ICIM este programată la sfârșitul acestei săptămâni, la Arad.

Distribuie:

Postaţi un comentariu