Propunere de reducere a TVA-ului în sport

Taxa pe valoare adăugată pentru serviciile de sport şi fitness ar putea fi redusă de la 20% la 9%. Doi deputaţi au depus la Senat un proiect de modificare a Codului fiscal. Iniţiatorii acestui demers sunt Valeriu Steriu şi Eugen Tomac. Cei doi susţin că propunerea de reducere a TVA la 9% pentru serviciile de sport calificat, cheltuielile de fitness şi nutriţie vine care urmare a unor studierii statisticilor care arată situaţia alarmantă în privinţa obezităţii şi a numărului de săli de fitness pe cap de locuitor în România.

Conform studiilor, ţara noastră se situează pe locul al treilea în Uniunea Europeană, în privinţa numărului de persoane care suferă de obezitate şi este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de săli de fitness pe cap de locuitor. Studiile mai arată că un tânăr din trei nu face deloc sport, iar celelalte două treimi fac sport doar de câteva ori pe lună. Potrivit studiului epidemiologic „Obezitatea în România (ORO) – Prevalenţa obezităţii şi a factorilor de risc ai obezităţii în populaţia adultă din România”, realizat de Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii, arată că supraponderabilitatea afectează peste 20% dintre cetăţenii români cu vârstă peste 18 ani.

Conform Argerpres, la nivel Uniunii Europene, statele membre au înţeles importanţa încurajării activităţilor fizice, astfel că zece state membre au adoptat deja o cota a TVA redusă sau super redusă pentru serviciile de fitness. Iniţiatori proiectului speră ca odată cu adoptarea acestei reglementări, tineri să investească mai mult în sănătate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu