Turneu de Liga Campionilor la fotbal feminin, pe „Cluj Arena”

“Cluj Arena” a mai găzduit două meciuri de Liga Campionilor la fotbal feminin, adversarele Olimpiei fiind NÖSV Neulengbach din Austria şi Torres Calcio din Italia/ Foto: Dan Bodea

Pentru a doua oară în istoria sportivă a Clujului, o echipă de fotbal feminin locală a primit girul UEFA de a organiza un turneu preliminar în Liga Campionilor. După Clujana, care a fost gazda unui turneu în 2004, la care au mai participat Atletic Bilbao (Spania), Newtownabbey Strickers (Irlanda de Nord) şi Maccabi Holon (Israel), după aproape un deceniu, Olimpia Cluj va fi organizatoarea unui turneu preliminar, la care vor mai participa ZFK Spartak Subotica (Serbia), SK Liepajas Metalurg (Letonia) şi FK Gintra Universitetas (Lituania), ultima fiind o mai veche cunostinţă a echipelor clujene.
Dacă acum nouă ani, meciurile s-au disputat pe trei stadioane diferite din judeţul Cluj, arena CFR din Gruia, Unirea Dej şi Câmpia Turzii, de astă dată toate meciurile se vor desfăşura la Cluj-Napoca.

Cinci merciuri vor avea loc pe “Cluj Arena” şi unul, în ultima zi a turneului (conform regulamentului, ultimele jocuri din grupe se desfăşoară la aceeaşi oră – n.r.) la “Clujana”.
Cele patru echipe programate în turneul de la Cluj, fac parte din grupa a 2-a, favorită la calificare fiind echipa gazdă, Olimpia Universitatea Tehnică. “Olimpicele” pregătite de Mirel Albon şi Iulian Szekely vor juca, joi, în prima zi a turneului de la Cluj, cu lituaniencele de la Gintra, sâmbătă vor întîlni Liepajas din Lituania, iar marţi pe Spartak Subotica din Serbia.

Dacă Metalurg Liepajas şi Spartak Subotica vor fi adversare în premieră pentru clujence, lituaniencele de la Gintra au mai întîlnit în această fază a competiţieiechipe din Cluj. Astfel, în 2005, la Praga, Clujana a terminat la egalitate, scor 2-2 cu Gintra (golurile clujencelor au fost marcate de Florentina Spânu şi Rodica Striblea), pentru ca în 2011, la Sarajevo, Olimpia să câştige cu 5-0 (goluri marcate de Loredana Cosma 2, Ştefania Vătafu şi Cosmina Duşa 2).

“Cluj Arena” a mai găzduit două meciuri de Liga Campionilor la fotbal feminin, adversarele Olimpiei fiind NÖSV Neulengbach din Austria şi Torres Calcio din Italia, ambele jocuri având loc anul trecut.
Olimpia Cluj este la a treia participare consecutivă în Liga Campionilor, având următorul palmares: 12 meciuri – 6 victorii, 2 egaluri, 4 înfrîngeri, golaveraj 32-27. Cel mai bun palmares dintre echipele din România îl are Clujana Cluj, cu 7 participări în Liga Campionilor (24 meciuri – 7 victorii, 6 egaluri, 11 înfrîngeri, golaveraj 48-48). Cât priveşte topul marcatoarelor, primul loc este ocupat de Cosmina Duşa, cu 20 de goluri (14 pentru Olimpia şi 6 pentru Clujana), urmată de Florentina Spânu, cu 15 goluri (toate pentru Clujana). Antrenorii Mirel Albon şi Iulian Szekely, care au lucrat împreună şi la Clujana şi la Olimpia sunt singurii din România care se pot lăuda cu 10 participări în Liga Campionilor la fotbal feminin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu