Turcia cu victoria, România cu audiența

Eurobasket 2017 dar păstrează şanse de calificare la turneul final / Foto: Dan Bodea

Reprezentativa feminină de baschet a României a fost învinsă de naționala Turciei, scor 45-56, într-un meci contând pentru etapa a III-a a grupei H din cadrul preliminariilor Eurobasket 2017. Înfruntarea dintre cele două reprezentative a stabilit un nou record de audiență pentru România, la un meci de baschet feminin. În tribunele Sălii Polivalente din Cluj-Napoca au fost prezenți nu mai puțin de 6.817 spectatori.

Spectacol în tribune și pe teren
Aproape 7.000 de suporteri ai naționalei feminine de baschet a României au luat cu asalt Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pentru a-și susține favoritele în confruntarea istorică cu Turcia. O sală întreagă îmbrăcată în galben a vibrat la intonarea imnului național al României. Și pentru ca spectacolul să fie total, fanii naționalei tricolore au desfășurat un drapel național de 100 de metri. Pe parchetul Polivalentei lucrurile au stat diferit. Meciul a debutat sub semnul echilibrului, dar echipa vizitatoare a preluat repede inițiativa și a terminat primul parțial de joc în avantaj (12-19).

A urmat sfertul 2 în care România a fost susținută frenetic din tribune, iar Părău, Marginean, Pașcalău, Stoiedin și Stoenescu au evoluat admirabil și au reușit să-și adjudece sfertul secund cu 16-10, intrând la cabine la scorul de 28-29. La revenirea de la vestiare, semifinalista ultimelor întreceri mondiale și-a arătat însă, valoarea și experienta. Turcia a turat motoarele doar atât cât să se dsprindă confortabil pe tabela de scor în sfertul trei, pentru ca în ultimul act al meciului să se impună cu un categoric 12-5.

Eșecul în fața Turciei trimite echipa oaspete la turneul final Eurobasket Women 2017, în vreme ce Romania trebuie să-și regăsească pofta de joc din primele două confruntări din grupă pentru a mai spera să prindă un bilet la turneul final continental din Cehia. Clujeanca Gabriela Mărginean a fost cea mai importantă jucătoare a ”tricolorelor” cu 12 puncte marcate, 7 recuperări și două pase decisive.

Record european de asistență
Dacă în teren Turcia a fost net superioară României, în tribune fanii au fost la înălțime. Această înfruntare va rămâne în istoria baschetului feminin ca fiind meciul în care s-a stabilit recordul absolut de asistență la un meci al echipei naționale de baschet a României.

Cei 6.817 de spectatori din tribunele ploivalentei reprezintă în același timp și recordul european de asistență la meciurile din etapa a III-a din preliminariile Eurobasket 2017. În același timp tot un record reprezintă și desfășurarea drapelului de 100 de metri lungime în momentul intonării imnului național al țării noastre, acesta fiind cel mai mare drapel afișat la un meci din preliminariile Eurobasket 2017.

Distribuie:

Postaţi un comentariu