Țucudean a marcat golul victoriei României în Israel

George Țucudean (foto, la minge) a marcat primul lui gol pentru echipa națională, în victoria României (scor 2-1), cu Israel / Foto: Dan Bodea

Primul meci amical al anului, pentru echipa națională a României, s-a disputat, sâmbătă, și a însemnat și primul succes din 2018 pentru ”Tricolori”. Naționala lui Cosmin Contra a revenit de la 0-1 prin două goluri spectaculoase marcate de Stanciu și Țucudean. Atacantul CFR-ului a marcat spectaculos în minutul 82 și a adus victoria României, scor 2-1. Dintre cei trei fotbaliști ai CFR-ului, convocați pentru meciurile amicale cu Israel și Suedia, doar Deac a fost titular la Netanya. Budescu (min. 5) a tras primul la poarta lui Harush pe fondul unei dominări sterile a gazdelor.

Keșeru a irosit cea mai mare ocazie a primei reprize în minutul 20, iar 5 minute mai târziu tot el a irosit o nouă oportunitate, după o pasă foarte bună primită de la Deac. Primele 15 minute ale reprizei a doua le-au aparținut gazdelor care au apărut în trei rânduri periculos în fața porții, dar de fiecare dată Niță a salvat România. Portarul de la Sparta Praga nu a mai avut ce face în minutul 60 când căpitanul Nacho la ridiculizat pe Deac, a pasat perfect pentru Hemed care a deschis scorul cu un șut la colțul lung.

Imediat după această fază selecționerul Contra a făcut trei schimbări (au ieșit Deac, Budescu și Grozav, au intrat Chipciu, Stanciu și Mitriță), și jocul României s-a schimbat. Stanciu a egalat (min. 64), printr-un gol cum rar ne-a fost dat să vedem la echipa națională în ultimii ani, șut în vinclu de la 25 de metri. În minutul 65 Keșeru a mai irosit o ocazie de gol, singur cu portarul, iar Contra l-a aruncat în luptă pe Țucudean. De numai 12 minute a avut nevoie golgheterul CFR-ului ca să înscrie primul lui gol la națională și să aducă victoria României, printr-o scăriță de efect.

S-a terminat 2-1 pentru ”Tricolori”, care obțin astfel, primul succes în fața Israelului, după 22 de ani. ”A fost foarte frumoasă faza lui Mitriță, am simțit bine, portarul lor a ezitat să iasă și am înscris. Dacă sunt aici, înseamnă că merit să joc. Nu pot să spun că e un nou început, tot mințim oamenii că e un nou început. Talent avem, dorință la fel, trebuie să muncim și să avem rezultate”, a spus George Țucudean, la postul de televiziune Pro X. Naționala României va disputa ultimul amical, pentru o lungă perioadă de timp, marți, 27 martie, la Craiova contra Suediei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu