Trofeul Eurobasket a ajuns la Cluj

Foto: Dan Bodea

Cupa ”Nikolai Semaschko”, trofeu ce se decernează câștigătoarei FIBA Eurobasket 2017, a ajuns la Cluj. Acțiunea face parte din circuitul ”Trophy Tour” inițiat de FIBA, în care Cupa ”Nikolai Semaschko” va ajunge în toate țările participante la turneul final continental care se va derula în perioada 31 august – 17 septembrie. Conform programului oficial stabilit de Federația Română de Baschet, vineri, cu ocazia debutului Campionatului European U20, Divizia B, trofeul FIBA Eurobasket 2017 a fost expus la Arena ”Antonio Alexe” din Oradea, iar sâmbătă a ajuns la Cluj-Napoca, unde se vor disputa meciurile din cadrul Grupei C a FIBA Eurobasket 2017. 

Foto: Dan Bodea

Cupa ”Nikolai Semashko” a fost expusă lângă ansamblul construit pe Bulevardul Eroilor cu simbolul #Eurobasket 2017, iar la eveniment au participat baschetbaliști legendari ca Petre Brănișteanu, Nicolae Pîrșu, Sorin Ardelean și Costel Cernat, dar și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, precum și președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun. Conform u-bt.ro actualul trofeu FIBA Eurobasket, aflat la a treia versiune, poartă numele fostului președinte FIBA Europe (între anii 1967-1976) și vicepreședinte FIBA (între anii 1960 și 1976), rusul Nikolai Semashko și a fost prezentat oficial la tragerea la sorți a grupelor FIBA EuroBasket 2017, anul trecut, în noiembrie.

Circuitul “Trophy Tour FIBA Eurobasket 2017” a debutat în urmă cu trei luni, Cupa Nikolai Semashko fiind expusa la inceputul lunii aprilie la Riga. Din Letonia, trofeul european a trecut prin Islanda, Muntenegru, Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Ungaria, Slovenia, Lituania, Franța, Spania și Croația, iar de sâmbătă este expus în România. De la Cluj-Napoca, trofeul european își va continua circuitul în Europa, ultima escală fiind în Turcia, gazda uneia dintre grupele FIBA Eurobasket 2017 dar și a fazelor eliminatorii și a finalei competiției continentale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu