Triumful fotbalului. ACS Poli – CFR 4-3

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a suferit primul eșec în actuala stagiune a Ligii 1 de fotbal. Vișiniii au pierdut cu 3-4 meciul disputat la Timișoara în cadrul etapei a VIII-a, în fața formației locale ACS Poli. A fost o lecție de fotbal predată de echipa veteranului antrenor Ionuț Popa, tocmai în fața trupei lui Dan Petrescu, lidera clasamentului. Bănățenii au deschis scorul încă din minutul 2 printr-o execuție spectaculoasă: șut Alex Munteanu de la 35 de metri, fără speranțe pentru Vâtcă.

Era de altfel, singura soluție a timișorenilor de a anihila jocul excesiv de defensiv al clujenilor. La 0-1 echipa lui Dan Petrescu s-a văzut obligată să facă exact ceea ce nu știe: să atace. Pasele nu s-au legat deloc între fotbaliștii CFR-ului, ideile au lipsit cu desăvârșire, iar bănățenii și-au dat viața pe teren la fiecare duel pentru minge. A venit apoi minutul 32 și lovitura de cap a lui Cânu care a dublat avantajul gazdelor. Căpitanul CFR-ului, Ciprian deac era parcă de pe altă lume, așa că Dan Petrescu se vede obligat să-l înlocuiască, după ce mijlocașul a acuzat o accidentare.

Putea să fie 3-0 în minutul 39, dar șutul lui Solic de la 30 de metri nu l-a mai prins pe picior greșit pe Vâtcă. În minutele adiționale ale primei reprize Bîrnoi s-a distrat cu defensiva ”impenetrabilă” a CFR-ului, dar încă o dată Vâtcă și-a salvat echipa de la dezastru. La patru minute de la reluare Ciucur și-a încercat și el șansa cu un șut din afara careului, dar Vâtcă părea de neînvins. Portarul vișiniilor nu a mai avut ce să facă în fața lui Drăghici, atacantul bănățenilor speculând neînțelegerea dintre Vâtcă și fundașii centrali ai oaspeților.

După alte cinci minute de joc CFR-ul avea să-și arate încă o dată limitele. Debusolarea din defensivă a fost speculată perfect de Alex Munteanu care a dus scorul la un incredibil 4-0. Trecuseră deja 60 de minute, moment în care, în precedentele partide, CFR-ul închidea demult jocul, așteptând fluierul final. Introducerea lui Balde a fost inspirată. Atacantul pe care Dan Petrescu și l-a dorit și la Dinamo Moscova, a redus din diferență în minutul 74 și a reușit dubla după alte 3 minute.

Putea chiar să facă tripla, dar a șutat slab, din 6 metri, în minutul 80. După doar câteva zeci de secunde Cînu a înscris în proprie poartă și a relansat partida. Bănățenii au știut să gestioneze finalul de meci, în vreme ce jucătorii lui Petrescu au continuat să alerge fără vreo idee pe teren. S-a terminat 4-3 pentru ACS Poli, o victorie cât o revoluție pentru fotbal, un sport care ar trebui să fie spectaculos, dacă nu ar prima mereu rezultatul. ”Nu mă așteptam la așa ceva, cine s-ar fi așteptat? Iei gol în minutul 1, de la 40 de metri, jucătorii nu au știut ce să facă.

Nu mai luasem gol de 7 etape, în plus am jucat la 40 de grade. Am marcat de 3 ori, dar nu ne ajută la nimic. Poate doar pentru Balde e bine, că a înscris o dublă şi îl ajută la moral. Dar pe mine nu mă ajută la nimic revenirea asta. Cred că e prima oară când iau 4 goluri în fotbalul românesc. La asemenea rezultat, ar trebui să îi schimb pe toţi”, a spus Dan Petrescu, pentru Digi Sport. În ciuda înfrângerii CFR Cluj va rămâne lider în clasamentul Ligii 1, dar urmează trei jocuri extrem de dificile cu CSU Craiova, Concordia Chiajna și FCSB.

Distribuie:

Postaţi un comentariu