Trei puncte în plus pentru ”U”. „Șepcile roșii” au câștigat la masa verde meciul cu Dunărea

După două victorii consecutive, 4-0 acasă cu Petrolul Ploiești, în Liga 2 și 3-2 în deplasare cu U Craiova 1948 în Cupa României, Universitatea Cluj își adaugă al treilea succes, de această dată la masa verde. Federația Română de Fotbal a sancționat cu meci pierdut clubul Dunărea Călărași din cauză că dobrogenii au folosit un jucător aflat în stare de suspendare, chiar în meciul contra „Șepcilor roșii”. Pe teren Dunărea s-a impus cu scorul de 3-2.

Conform Prosport, neregula a fost descoperită de Departamentul Competiţii al FRF, care s-a şi autosesizat în acest caz. Echipa lui Cristian Pustai l-a folosit în meciul cu ”U” Cluj, ca integralist, pe mijlocaşul Robert Boboc, aflat în stare de suspensare. Stafful tehnic al Dunării n-a ştiut acest lucru. Robert Boboc, adus după începerea campionatului de la Astra, sub formă de împrumut, a mai evoluat pentru Dunărea Călăraşi şi în partidele cu Farul (0-1), Petrolul (1-3), FK Csikszereda (1-1), Ripensia (1-1) şi Sportul Snagov (2-0), toate desfăşurate înaintea celei cu ”U” Cluj.

Conform regulamentului, o echipă care foloseşte un jucător în stare de suspendare, pierde meciul respectiv la ”masa verde”. Astfel, Dunărea Călăraşi pierde cele trei puncte obţinute pe teren în jocul cu ”U” Cluj, încheiat cu scorul de 3-2, iar rezultatul a fost omologat, 3-0 pentru Universitatea. Clujenii acumulează astfel, 9 puncte și au urcat pe locul 12 în clasamentul Ligii 2.

Distribuie:

Postaţi un comentariu