Trei din trei pentru U-BT și calificare antamată

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, a câștigat al treilea meci consecutiv în grupa E a FIBA Europe Cup, scor 88-73, cu Lukoil Academic, la Sofia, și este ca și calificată în etapa următoare a competiției continentale intercluburi. Doar în primul sfert clujenii au fost ”greoi”, dar nici bulgarii nu au strălucit. S-a terminat 12-12 și era greu de anticipat spectacolul ce va urma. Sfertul al doilea a fost echilibrat și adjudecat la limită de trupa lui Mihai Silvășan, scor 23-22, clujenii intrând astfel în avantaj la cabine.

Nici la revenirea pe parchet niciuna dintre combatante nu a reușit să se desprindă decisiv, gazdele având totuși, la un moment dat, un avans de trei puncte. Lukoil a intrat în avantaj în ultimul parțial, scor 61-60. Problema învingătoarei a fost lămurită în ultimele 10 minute de joc, când U-BT a controlat total disputa și și-a adjudecat sfertul cu 28-12. ”Am făcut un meci cu adevărat bun.

Am venit după o înfrângere neașteptată în campionat, după un meci în care nu am jucat deloc bine și am vrut să dovedim în acest meci că nu asta este valoarea noastră, fața noastră. Băieții au arătat caracter, personalitate și am controlat jocul, astfel că nimeni nu poate contesta victoria noastră”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului. Lasan Kromah a fost principalul marcator al campioanei României cu 18 puncte. U-BT este lider în clasamentul grupei E cu 6 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu