Trei clujence luptă pentru aurul mondial universitar la handbal

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de handbal feminin a României participă începând de luni, la turneul final al Campionatului Mondial Universitar găzduit de Rijeka (Croația). ”Tricolorele” pregătite de fostul antrenor al Universității Cluj, Horațiu Pașca, se numără printre favorite întrecerii.

După argintul cucerit în urmă cu doi ani, handbalistele naționalei țintesc cea mai prețioasă medalie la ediția din acest an, anunță Federația Română de profil. Din lot fac parte și trei sportive legitimate la CS Universitatea Cluj – Alexandra Prodan (portar), Sonia Vasiliu (inter stânga) și Laura Popa (inter dreapta).

„Abordăm competiția cu gânduri pozitive, acum doi ani am venit cu medalia de argint, sper să reușim măcar același lucru. În momentul în care reprezinți țara este un sentiment de mândrie, când auzi fanii că strigă România… este de nedescris. Aș fi în stare de orice pentru medalia de aur”, a declarat Laura Popa, handbalista Universității fiind și vicecampioană mondială universitară în 2016.

„Am făcut o pregătire foarte bună chiar dacă stagiul a fost comprimat. Vrem să luăm totul treptat și pas cu pas, să jucăm mai bine de la meci la meci. Așteptările sunt mari, când aud de medalie îmi vine să zâmbesc, e simplu să vorbești de medalie, mai greu e să le obții. Am dorit ca fetele să cunoască sistemul și filosofia de joc a naționalei mari pentru că avem de pregătit un viitor. Cea mai mare provocare este să formăm o echipă în șapte zile, când alții o formează în anii întregi”, a completat selecționerul Horațiu Pașca.

Campionatele Mondiale Universitare de handbal au loc o dată la doi ani și este o competiție rezervată echipelor naționale care au în componență numai jucătoare-studente. România a terminat pe locul doi ediția precedentă de la Malaga, fiind învinsă în finala mare de naționala țării gazdă, Spania, scor 14-20.

Programul României la Campionatul Mondial Universitar:
30 iulie – România-Polonia
31 iulie – Uruguay-România
2 august – Spania-România
3 august – România-Coreea de Sud.

Distribuie:

Postaţi un comentariu